Vestas: παραγγελία 28 MW για γερμανικό χερσαίο αιολικό πάρκο

Vestas: παραγγελία 28 MW για γερμανικό χερσαίο αιολικό πάρκο
Δευτέρα, 29/06/2020 - 16:18

Νέα παραγγελία δέχτηκε η Vestas για προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 28MW γαι το χερσαίο αιολικό πάρκο Brest στη βόρεια Γερμανία.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία πέντε ανεμογεννητριών τύπου V150-5.6MW της νέας της πλατφόρμας της Vestas, ΕnVentus, με υβριδικούς πυλώνες σκυροδέματος 166 μέτρων, αντικαθιστώντας το υπάρχον υλικό.

Μέρος της συμφωνίας αποτελεί επιπλέον 20ετής συμφωνία παροχής υπηρεσιών από την εταιρεία.

Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών από τη Vestas αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ το αιολικό πάρκο Brest αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Αναφέρεται ότι το Brest, το οποίο επί του παρόντος είναι συνολικής ισχύος 14MW, ανήκει στον τοπικό φορέα EcoJoule.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EcoJoule, Alexander Jäger-Bloh, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε το έργο ενίσχυσης του Brest με την ανεμογεννήτρια Vestas EnVentus V150-5.6MW. Με αυτήν την πλατφόρμα, αποφασίσαμε για ένα προϊόν κατάλληλο για το έργο μας και βραβευτήκαμε με επιτυχία στο διαγωνισμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύου για μια εξαιρετικά ανταγωνιστική περιοχή επέκτασης δικτύου. Δημιουργούμε το πρώτο μας φιλόδοξο έργο με τη Vestas, με την οποία και κατασκευάσαμε την πρώτη ανεμογεννήτρια στον κόσμο με συνολικό ύψος 150 μέτρα για το αιολικό πάρκο Oyten το 2000».