Ισπανία: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για ηλιακό έργο 200MW

Ισπανία: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για ηλιακό έργο 200MW
Δευτέρα, 29/06/2020 - 15:08

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρέχει χρηματοδότηση άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ για το ηλιακό πάρκο Cabrera ισχύος 200MW στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Τράπεζας η επένδυση ύψους 43,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, θα συμβάλει στην πράσινη ανάκαμψη της Ισπανίας ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει περίπου 350 θέσεις εργασίας κατά τη φάση υλοποίησης.

Το ηλιακό πάρκο Cabrera χωρίζεται σε τέσσερα έργα των 50MW στις περιοχές της Σεβίλλης και της Alcala de Guadaira στην Ανδαλουσία.

Το έργο χορηγείται από την Encavis και κατασκευάζεται από την Solarcentury, η οποία εξασφάλισε διευκολύνσεις για χρεωστικά στελέχη για το συνολικό ποσό των 96 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΤΕπ, την Deutsche Bank και την Rabobank.

Το νέο ηλιακό έργο στην Ανδαλουσία πρόκειται να παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια σε 145.000 ισπανικά νοικοκυριά, μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην περιοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει μέρος της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.