Siemens Gamesa: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό πάρκο 53 MW στη Γερμανία

Siemens Gamesa: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό πάρκο 53 MW στη Γερμανία
Τρίτη, 23/06/2020 - 13:04

Η Siemens Gamesa πρόκειται να προμηθεύσει το αιολικό πάρκο Coesfeld Letter Bruch στη Γερμανία με ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος περίπου 53MW.

Πιο συγκεκριμένα, η Siemens Gamesa θα προμηθεύσει το αιολικό έργο με 13 ανεμογεννήτριες, η κάθε μία από τις οποίες θα έχει ισχύ 3,6 MW έως 4,1 MW. Επιπλέον, θα έχουν διάφορες διαμέτρους ρότορα ενώ το ύψος της πλήμνης θα φτάνει τα 165 μέτρα.

Το αιολικό πάρκο Coesfeld Letter Bruch κατασκευάζεται από την SL NaturEnergie μαζί με την Emergy ως κοινοπραξία των δημοσίων υπηρεσιών για το Coesfeld και Borken, ενώ το έργο συμμετέχει και η τοπική εταιρεία ενέργειας Letter Wind.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο Coesfeld Letter Bruch με συνολική ισχύ 52,8 MW είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αιολικής ενέργειας που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Μάλιστα, κάθε χρόνο οι 13 αυτές ανεμογεννήτριες πρόκειται να εξοικονομήσουν περισσότερους από 53.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που είναι επιζήμιοι για το κλίμα, παράγοντας αρκετή πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 36.000 νοικοκυριών των τριών ατόμων.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ανεμογεννητριών, έτσι ώστε να αντικατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο άνθρακας και η πυρινική ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εφαρμόστηκε μια προσαρμοσμένη λύση. Εννέα από τις 13 τουρμπίνες θα τοποθετηθούν σε υβριδικούς πυλώνες τελευταίας γενιάς της Max Bögl Wind AG, ηγέτη της αγοράς υβριδικών πυλώνων.

Η Siemens Gamesa θα προμηθεύσει τις ανεμογεννήτριες και τα εξαρτήματα από χάλυβα ενώ η SL NaturEnergie είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του έργου για την κατασκευή υβριδικών πύργων.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία έως την άνοιξη του 2021.