Ολοκληρώθηκε το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Northwester 2 στο Βέλγιο

Ολοκληρώθηκε το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Northwester 2 στο Βέλγιο
Πέμπτη, 14/05/2020 - 14:53

Ολοκληρώθηκε το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Northwester 2 ισχύος 219 MW στα ανοικτά των ακτών του Βελγίου, σε λιγότερο από 10 μήνες από την έναρξη των υπεράκτιων έργων που είχε αναλάβει η εταιρεία Parkwind.

Το αιολικό πάρκο παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από 23 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες τύπου V164-9,5 MW MHI Vestas, οι οποίες κατέχουν την υψηλότερη βαθμολογία στην αγορά.

Το Northwester 2, το οποίο είναι το έβδομο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα του Βελγίου, παράγει 1776 MW από την συνολική παραγόμενη υπεράκτια αιολική ενέργεια της χώρας και συμβάλλει στον στόχο της παροχής του 10% της ενεργειακής ζήτησης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο υπέυθυνος του έργου της Parkwind, Peter Caluwaerts δήλωσε: «Σήμερα μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι «τα καταφέραμε». Είμαστε ευγνώμονες σε κάθε άτομο που έχει συνεισφέρει στην έγκαιρη και ασφαλή υλοποίηση του έργου Northwester 2. Όλοι έχουν επιδείξει εξαιρετικές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, θάρρος, ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του έργου».