Πλωτά αιολικά: Τα έργα που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει στην Ελλάδα η UK Export Finance

Πλωτά αιολικά: Τα έργα που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει στην Ελλάδα η UK Export Finance
Πέμπτη, 24/03/2022 - 17:46

Συνάντηση μεταξύ ηγετικών στελεχών ελληνικών ενεργειακών εταιρειών και τραπεζών με αντιπροσωπεία της UK Export Finance (UKEF) διοργάνωσε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Matthew Lodge, σε συνεργασία με την ΕΛΕΤΑΕΝ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ, με επίκεντρο τα πλωτά αιολικά.

Στα πλαίσια της συνάντησης, η κα. Carla Senatore, Senior Officer της UKEF, παρουσίασε τρόπους με τους οποίους ο βρετανικός φορέας μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη τέτοιων έργων.

Η UKEF παρέχει ανταγωνιστική χρηματοδότηση σε έργα “καθαρής” ανάπτυξης και άλλες υποδομές, σε περίπτωση που το 20% του έργου προέρχεται από τις εφοδιαστικές αλυσίδες ή τις υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, επεσήμανε ότι η στενή συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μεταφορά τεχνογνωσίας, τεχνολογίας και υπηρεσιών σε ένα τομέα όπως τα πλωτά αιολικά, όπου η Βρετανία πρωταγωνιστεί.

Η συνεργασία της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα με την ΕΛΕΤΑΕΝ ξεδιπλώνεται μέσω πλήθους δραστηριοτήτων, που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με στόχο να διαμορφωθεί μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της αναδυόμενης ελληνικής αγοράς αιολικών με τη βρετανική ηγετική παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι στον τομέα των ΑΠΕ.