Καρύδας (Copelouzos Group): Οι παρεμβάσεις της πολιτείας που θα απελευθερώσουν περαιτέρω τα έργα ΑΠΕ

Καρύδας (Copelouzos Group): Οι παρεμβάσεις της πολιτείας που θα απελευθερώσουν περαιτέρω τα έργα ΑΠΕ
Τετάρτη, 13/10/2021 - 21:54

Αδειοδότηση, χωροταξικό και νομικό πλαίσιο και νέες τεχνολογίες αποτελούν τους τρεις βασικούς άξονες για την περαιτέρω ανάπτυξη της πράσινης ανάπτυξης σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renewables and Energy Storage Copelouzos Group, Γιάννης Καρύδας, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο Renewable & Storage Forum.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδας ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει ταχύτερη διαδικασία στα ζητήματα αδειοδότησης, να προχωρήσει η τυποποίηση στη γνωμοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς πολλές φορές συμβαίνει υπηρεσίες του ίδιου φορέα να ζητούν διαφορετικά πράγματα ανά την Ελλάδα. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι να διασφαλίζονται όλοι οι όροι για την υλοποίηση των έργων και να μην κολλάνε αυτά στην εξέλιξη τους. Τέτοια μέτρα είναι η κατοχύρωση ενός χωροταξικού πλαισίου καθώς και του ανάλογου νομικού πλαισίου, αναγκαίου για την διευθέτηση μιας σειράς ζητημάτων, κρίσιμων για την υλοποίηση των έργων. Τρίτος άξονας είναι οι νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τον κύριο Καρύδα, ο Όμιλος Κοπελούζου στρατηγικά κοιτάει και επενδύει στις νέες τεχνολογίες. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο όμιλος έχει εγκαινιάσει εδώ και 3 χρόνια τμήμα υδρογόνου, εξετάζοντας πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές.

Τέλος, αναφερόμενος στις τοπικές αντιδράσεις, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Κοπελούζου υπογράμμισε με σαφήνεια πως εταιρείες και πολιτεία θα πρέπει να μεταδώσουν το σωστό μήνυμα προς τους πολίτες και το οποίο δεν είναι από το γεγονός ότι οι ΑΠΕ αποτελούν την μόνη ρεαλιστική απάντηση στις αυξανόμενες και εντεινόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.