Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εντάσσει σε ενεργειακή κοινότητα τους ΤΟΕΒ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εντάσσει σε ενεργειακή κοινότητα τους ΤΟΕΒ
Παρασκευή, 20/08/2021 - 11:10

Με στόχο τον περιορισμό των εξόδων τους αλλά και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους στο μέλλον, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κινεί όλες τις διαδικασίες το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εντάξει σε μία μεγάλη ενεργειακή κοινότητα τους περισσότερους ΤΟΕΒ της περιοχής.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της νυν περιφερειακής αρχής, ώστε να καταγραφούν να λυθούν τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα προβλήματα των περισσοτέρων ΤΟΕΒ βρήκε πρόσφορο έδαφος σε αρκετές από τις υπάρχουσες περιπτώσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια και για τη δημιουργία νέων ΤΟΕΒ σε περιοχές όπου δεν υφίστανται.

Σε ότι έχει να κάνει με την ενεργειακή κοινότητα, την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία του Γιώργου Κασαπίδη και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα ΤΟΕΒ, Θωμά Μάνου, με σκοπό τα επόμενα βήματα για τη σύσταση της ενεργειακής κοινότητας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανόν την Τρίτη 24 Αυγούστου, θα κληθούν σε νέα συνάντηση οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ από τη Δυτική Μακεδονία ώστε να ενημερωθούν και να καταγραφούν οι προθέσεις για τη συμμετοχή τους στην ενεργειακή κοινότητα, με την Περιφέρεια να προτίθεται να παίξει ρόλο συντονιστή σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν περιπτώσεις ΤΟΕΒ που έχουν προχωρήσει ζητήματα ενεργειακής αυτονομίας του, όπως στην Καστοριά, ενώ σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και η περίπτωση των Σερβίων.

(Συντάκτης Ζήσης Πατσιαβάς, Πηγή e-ptolemeos.gr)