ORE Catapult: Προώθηση της τεχνογνωσίας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας του ΗΒ στο εξωτερικό

ORE Catapult: Προώθηση της τεχνογνωσίας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας του ΗΒ στο εξωτερικό
Τρίτη, 15/06/2021 - 17:01

Η UK Export Finance (UKEF) ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult για την προώθηση της τεχνογνωσίας των υπεράκτιων αιολικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό.

Το UKEF υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης με την ORE Catapult, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει στην παροχή παγκόσμιων εμπορικών ευκαιριών στους προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και να προωθήσει τις εξαγωγές ανανεώσιμων πηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ORE Catapult και το UKEF θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υποστήριξη που μπορεί να παρασχεθεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας.

Το UKEF έχει επίσης εκπαιδεύσει υπαλλήλους της ORE Catapult για να τονίσει την οικονομική υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει προς όφελος των πράσινων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η εκπαίδευση θα επιτρέψει στην ORE Catapult να ενισχύσει 300 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο διευθυντής του UKEF και επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης, μάρκετινγκ και επικοινωνίας, Richard Simon-Lewis, δήλωσε:

«Υπάρχει ένας ισχυρός αγωγός νέων ευκαιριών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς οι οικονομίες υιοθετούν καθαρές ενεργειακές οδούς όπου το UKEF μπορεί να προσφέρει την εμπειρία του. Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τη φιλοδοξία της κυβέρνησης να αναπτύξει καθαρή ενέργεια, όπως περιγράφεται στο πρόσφατο σχέδιο 10 σημείων και αυτή η συμφωνία θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό σε περιφερειακή βάση και να αυξήσουμε τις νέες επιχειρήσεις σε συνεργασία με την ORE Catapult».