BP: Κοινοπραξία με την Statkraft με την Aker Offshore Wind για προσφορά υπεράκτιου αιολικού έργου στη Νορβηγία

BP: Κοινοπραξία με την Statkraft με την Aker Offshore Wind για προσφορά υπεράκτιου αιολικού έργου στη Νορβηγία
Δευτέρα, 14/06/2021 - 14:23

Η BP εντάχθηκε στην κοινοπραξία της Statkraft με την Aker Offshore Wind για υποβολή προσφοράς γαι την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού έργου στη Νορβηγία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή αδειών Sørlige Nordsjø 2.

«Η ευνοϊκή τοποθεσία της SN2 παρέχει πρόσβαση στην εξαγωγή ενέργειας σε τοπικές και γειτονικές αγορές», δήλωσε η BP.

Η κοινοπραξία, στην οποία κάθε μέλος θα κατέχει ένα τρίτο μερίδιο ιδιοκτησίας, σκοπεύει επίσης να διερευνήσει ευκαιρίες παροχής καθαρής ισχύος για ηλεκτροδότηση υπεράκτιων εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP για το αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, Dev Sanyal, δήλωσε:

«Η BP στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κλίμακα και βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Έχουμε δεκαετίες υπεράκτιας εμπειρίας στη Βόρεια Θάλασσα και θα φέρουμε επίσης τις εκτεταμένες εμπορικές μας δυνατότητες και τις ισχυρές σχέσεις μας στην Ευρώπη. Σε συνεργασία με την Aker και τη Statkraft, πιστεύουμε ότι αυτή η κοινοπραξία θα είναι ιδανικά τοποθετημένη ώστε να αναπτύσσεται αποτελεσματικά και αποδοτικά και να παρέχει καθαρή ισχύ για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και να ενισχύει τον εφοδιασμό στη Νορβηγία όταν χρειάζεται».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen πρόσθεσε:

«Έχουμε μεγάλη ισχύ από την ανάπτυξη και τη λειτουργία της χερσαίας αιολικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο και την εμπειρία σε σημαντικά έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Η ισχυρή ανάπτυξη, το μειωμένο κόστος της τεχνολογίας και η συμμετοχή βιομηχανικών και χρηματοοικονομικών παραγόντων δείχνουν τον αυξανόμενο ρόλο που θα διαδραματίσει η υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ευρώπη. Η συνεργασία μας με την Aker και την BP θα δημιουργήσει σημαντική αξία και θα συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης».