Triton Knoll: Εγκατάστηκαν οι 45 από τις 90 ανεμογεννήτριες του υπεράκτιου αιολικού πάρκου 857 MW

Triton Knoll: Εγκατάστηκαν οι 45 από τις 90 ανεμογεννήτριες του υπεράκτιου αιολικού πάρκου 857 MW
Τετάρτη, 09/06/2021 - 17:00

Το αιολικό πάρκο Triton Knoll έχει εγκατεστημένες 45 από τις 90 ανεμογεννήτριες που έχουν προγραμματιστεί για τα 857MW ισχύος.

Η πρώτη από τις ανεμογεννήτριες των 9,5MW εγκαταστάθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και το έργο παραμένει σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι το τέλος του έτους.

Η έναρξη λειτουργίας των ανεμογεννητριών θα συνεχιστεί έως το 2021, με την ολοκλήρωση του έργου να αναμένεται για τις αρχές του 2022.

Ο διευθυντής του έργου RWE και Triton Knoll, Julian Garnsey, δήλωσε:

«Η επίτευξη της εγκατάστασης των μισών ανεμογεννητριών είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα του έργου, ειδικά λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί και αυτό το ορόσημο είναι ένα τεράστιο βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου και η Triton Knoll παρέχει καθαρή, πράσινη ανανεώσιμη ενέργεια για έως και 800.000 σπίτια».

Η Vestas κατασκευάζει τις ανεμογεννήτριες V164-9.5MW - μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμο - στις εγκαταστάσεις της σtο Isle of Wight και Fawley.

Πριν από την εγκατάσταση, τα πτερύγια, οι νασέλες και τα τμήματα πύργων προετοιμάζονται για υπεράκτια χρήση στο Able Seaton Port.

Σημειώνεται ότι η DEME, συνεργάτης εγκατάστασης της Triton Knoll, χρησιμοποιεί το Jack-up σκάφος Wind Osprey για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αιολικό πάρκο, το οποίο βρίσκεται πάνω από 32 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή του Λίνκολνσαϊρ, θα είναι σε θέση να συμβάλει σημαντικά στους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου για μηδενικές εκπομπές και τροφοδοτώντας νοικοκυριά με καθαρή, υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Ανεφέρεται ότι το έργο ανήκει από κοινού στην RWE, την J-Power και την Kansai Electric Power.

Η RWE διαχειρίζεται τις εργασίες κατασκευής, μακροπρόθεσμης λειτουργίας και συντήρησης για λογαριασμό των συνεργατών της.

Το Triton Knoll αντιπροσωπεύει μια επένδυση περίπου 2 δισεκατομμυρίων λιρών (2,3 δισεκατομμύρια ευρώ) σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με περισσότερο από το μισό αυτού του ποσού να δαπανάται στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.