EDF: Σχέδια για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 100 MW στην Ιρλανδία

EDF: Σχέδια για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 100 MW στην Ιρλανδία
Παρασκευή, 28/05/2021 - 13:08

Η EDF Renewables Ιρλανδίας αποκάλυψε σχέδια για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 100MW στο County Mayo της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Το προτεινόμενο έργο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελείται από έως και 25 ανεμογεννήτριες, θα βρίσκεται σε μια δασική περιοχή στα βορειοανατολικά του Slieve Carr, περίπου 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bangor Erris.

Η ομάδα του έργου συλλέγει δεδομένα ανέμου και χαρτογραφεί τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς στην περιοχή που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας προκαταρκτικής διάταξης ανεμογεννητριών. Λεπτομερείς περιβαλλοντικές μελέτες θα διεξαχθούν επίσης στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων οικολογικών, θορύβων, τοπίων και οπτικών αξιολογήσεων.

Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών, μαζί με τα σχόλια που συγκεντρώθηκαν σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινότητες, θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της τελικής διάταξης του αιολικού πάρκου και του αριθμού των ανεμογεννητριών.

Η EDF Renewables Ireland προτίθεται να υποβάλει αίτηση προγραμματισμού και έκθεση εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς υποστήριξη του έργου στην An Bord Pleanala στις αρχές του 2022.

Με την επιφύλαξη άδειας προγραμματισμού, το αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει το 2028.

Θα δημιουργηθεί κοινοτικό ταμείο παροχών ανάλογο με το μέγεθος του τελικού έργου για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων της τοπικής κοινότητας.

Ορισμένες εκδηλώσεις δημόσιας διαβούλευσης θα πραγματοποιηθούν καθώς προχωρά το αιολικό πάρκο Kilsallagh, δήλωσε η EDF.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης της EDF Renewables Ιρλανδίας, Kevin Daly, δήλωσε:

«Το Kilsallagh Wind Farm θα συμβάλει θετικά στις προσπάθειες της Ιρλανδίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τους κατοίκους και την κοινότητα στο Mayo και το County County για να τους ενημερώσουμε σχετικά με την πρόοδο και τα οφέλη που θα αποφέρει αυτό το έργο στην τοπική περιοχή. Η δυτική Ιρλανδία φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες συνθήκες ανέμου στη χώρα - αλλά η απουσία επαρκούς υποδομής μεταφοράς είναι μια μεγάλη πρόκληση για την αξιοποίηση αυτού του δυναμικού. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δικτύου της Ιρλανδίας μπορεί να φιλοξενήσει την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την εξουσία της ζωής μας».