Σύμφωνο μεταξύ RWE Renewables και National Grid για υπεράκτιο αιολικό έργο στις ΗΠΑ

Σύμφωνο μεταξύ RWE Renewables και National Grid για υπεράκτιο αιολικό έργο στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 20/05/2021 - 16:45

Η RWE Renewables και η National Grid συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού υπεράκτια αιολικά έργα στην αιολικών στην παράκτια περιοχή των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μια συμφωνία εταιρικής σχέσης, η RWE και η National Grid Ventures, το μη ρυθμιζόμενο τμήμα της National Grid, θα συνεργαστούν για να διερευνήσουν ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική αγορά των ΗΠΑ.

Αυτό περιλαμβάνει την πρόθεση να υποβάλουν από κοινού προσφορά στην επερχόμενη δημοπρασία της Νέας Υόρκης.

Ο Sven Utermohlen, διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας υπεράκτιας αιολικής επιχείρησης της RWE Renewables, δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τη National Grid αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό ορόσημο για την RWE για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ. «Ενώ έχουμε καθιερωμένη παρουσία στις ΗΠΑ με τις δραστηριότητες αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στον χερσαίο τομέα, αυτή η συνεργασία θα υποστηρίξει τα σχέδια της RWE να αποκτήσει μια σημαντική θέση στον υπεράκτιο αιολικό τομέα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη National Grid για την προώθηση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στις ΗΠΑ».

Ο Cordi O'Hara, επικείμενος πρόεδρος της National Grid Ventures, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την RWE καθώς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα για την ανάπτυξη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Αυτή η συνεργασία ενισχύει περαιτέρω τον ρόλο της National Grid στην προώθηση ενός καθαρού, δίκαιου και προσιτού μέλλοντος ενέργειας και θα συμπληρώσει επίσης την αναπτυσσόμενη χερσαία επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει έναν ισχυρό αγωγό ηλιακών, αιολικών και έργων μπαταριών αποθήκευσης σε ολόκληρη τη χώρα».

Σχετικά με την RWE αυτή δραστηριοποιείται σε όλη την υπεράκτια αλυσίδα αξίας αιολικής ενέργειας, από τη σύλληψη του έργου και την ανάπτυξη έως την κατασκευή, καθώς και τη λειτουργία και τησυντήρηση, με αποτέλεσμα περίπου 20 επιτυχημένα έργα. Η εταιρεία κατασκευάζει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll 857MW στα ανοικτά της Αγγλικής Ακτής και το έργο Kaskasi 342MW στα γερμανικά νησιά Heligoland. Η RWE έλαβε επίσης την επενδυτική απόφαση για το έργο Sofia 1.4GW, ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο.

Η National Grid θα φέρει τοπική εμπειρογνωμοσύνη στα βορειοανατολικά μαζί με την εμπειρία στην στην ανάπτυξη έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των υποθαλάσσιων καλωδιακών δυνατοτήτων από το χαρτοφυλάκιο διασυνδέσεων που διευκολύνουν τη μεταφορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης.

Πηγή: renews.biz