Siemens Energy: Προς το παρόν δεν έχει σχέδια για πλήρη εξαγορά της Siemens Gamesa

Siemens Energy: Προς το παρόν δεν έχει σχέδια για πλήρη εξαγορά της Siemens Gamesa
Τετάρτη, 19/05/2021 - 12:31

Η Siemens Energy δήλωσε την Τρίτη ότι δεν σχεδιάζει να αγοράσει το ένα τρίτο της εταιρείας παραγωγής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa που δεν διαθέτει, αρνούμενη την αναφορά μιας ισπανικής εφημερίδας ότι είχε δεσμεύσει τράπεζες για να την βοηθήσουν να κάνει μια τέτοια κίνηση.

Η ρυθμιστική αρχή της χρηματιστηριακής αγοράς της Ισπανίας ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Siemens Gamesa μετά την ανακοίνωση της εφημερίδας Expansion ότι η Siemens AG προσέλαβε τη Morgan Stanley για να επανεξετάσει τις επιλογές για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης πιθανής εξαγοράς και απόσυρσης από την αγορά.

Η Expansion δήλωσε ότι η Siemens AG προσέλαβε την τράπεζα μέσω της Siemens Energy, η οποία κατέχει το 67% της Siemens Gamesa. Σημειώνεται ότι ο όμιλος κατέχει το 35% της Siemens Energy άμεσα και ένα άλλο 10% μέσω του συνταξιοδοτικού ταμείου.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Siemens προσέλαβε επίσης την Deutsche Bank για να δώσει μια ανεξάρτητη αποτίμηση.

Λίγες ώρες μετά την αναστολή των μετοχών, η Siemens Energy έγραψε σε μια επιστολή προς την ισπανική ρυθμιστική αρχή ότι επανεξετάζει τακτικά ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της και ότι αυτό περιελάμβανε και το μερίδιό της στη Siemens Gamesa.

«Ενώ φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο στο μέλλον, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η SIEAG (Siemens Energy) δεν εργάζεται επί του παρόντος σε προσφορά εξαγοράς σε σχέση με τη SGRE (Siemens Gamesa)».

Αναφέρεται ότι στις τρέχουσες εκτιμήσεις της αγοράς, το ποσσοστό 33% της Siemens Gamesa που δεν διαθέτει ήδη η Siemens Energy αξίζει περίπου 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ (6,96 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι αναλυτές της Citi, σε ένα σημείωμα που πυροδότησε η έκθεση της εφημερίδας, δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν η Siemens Energy να μειώσει το ποσοστό της σε λίγο πάνω από το 50% για να ελευθερώσει μετρητά για ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου.

Οι μετοχές της Siemens Energy υποχώρησαν αφού κέρδισαν έως και 4% στις ειδήσεις, ενώ οι μετοχές της Siemens Gamesa αυξήθηκαν περισσότερο από 3,5% μετά την άρση της αναστολής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την εξαγορά της υπόλοιπης Siemens Gamesa, αλλά αυτό θα γίνει θέμα σε κάποιο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Siemens Gamesa ιδρύθηκε το 2017 μέσω μιας συγχώνευσης της Gamesa της Ισπανίας και που ήταν τότε η αιολική επιχείρηση της Siemens.

Πηγή: Reuters