Orsted: Νέος COO ο Richard Hunter

Orsted: Νέος COO ο Richard Hunter
Τρίτη, 18/05/2021 - 12:23

Η Orsted διόρισε τον Richard Hunter στον νεοσύστατο ρόλο του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων (COO Executive), o οποίος θα αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιό του από την 1η Ιουνίου.

Η θέση δημιουργήθηκε από την Orsted μετά από απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος για την αναδιοργάνωση της εταιρείας. Ως COO, ο Hunter θα είναι επικεφαλής του EPC & Operations της Orsted για όλες τις μονάδες, εκτός από την χερσαία επιχείρηση, η οποία οργανώνεται σε ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα.

Ο τομέας EPC & Operations είναι ο πάροχος EPC και χειριστής υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Orsted, καθώς και συνδυασμένων μονάδων θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας. To EPC διαχειρίζεται πολλαπλά υπεράκτια κατασκευαστικά έργα μεγάλης κλίμακας, ενώ ο οργανισμός επιχειρήσεων διαχειρίζεται 28 υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Ο Richard Hunter υπηρέτησε ως πρόεδρος λύσεων και σιδηροδρομικών ελέγχων στην Bombardier Transportation και κατείχε εκτελεστικές θέσεις στον τομέα της μηχανικής, της κατασκευής και των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό, ενώ ηγήθηκε έργων και προμήθειας προϊόντων σε περισσότερες από 50 χώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper, δήλωσε είπε:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βλέπω τον Richard να συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή ως COO. Ο Richard είναι διευθυντής παγκόσμιας κλάσης και έχει το σωστό σύνολο δεξιοτήτων για να συνεχίσει την ανάπτυξη του EPC & Operations ως κρίσιμο μέρος των δράσεών μας για τη δημιουργία ενός κόσμου που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην πράσινη ενέργεια.

«Ο Richard έχει μια ισχυρή τεχνική βάση στη μηχανική, έχει εντυπωσιακή διεθνή εμπειρία στην κατασκευή, τη λειτουργία και την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο, και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο Richard έχει αποδείξει ότι έχει μια ισχυρή εμπορική νοοτροπία που προσφέρει υψηλή αξία στην επιχείρηση και τους πελάτες».

Ο Richard Hunter θα έχει έδρα στο Gentofte της Δανίας. Δήλωσε:

«Ανυπομονώ πραγματικά να συμμετάσχω στην ομάδα της Orsted. Έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια σε επιχειρήσεις που παρέχουν τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες μορφές μεταφοράς, είμαι τιμή μου να αναλάβω αυτόν τον ρόλο με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο με σαφή φιλοδοξία να είναι ηγέτης στον παγκόσμιο ενεργειακό μετασχηματισμό».