Vattenfall: Πώληση πάρκου αιολικής ενέργειας 38 MW στην Ολλανδία

Vattenfall: Πώληση πάρκου αιολικής ενέργειας 38 MW στην Ολλανδία
Δευτέρα, 10/05/2021 - 13:13

Η Vattenfall πούλησε το αιολικό πάρκο Jaap Rodenburg 38MW στην Ολλανδία στην ασφαλιστική εταιρεία ASR σε άγνωστη τιμή.

Πιο συγκεκριμένα, το Jaap Rodenburg βρίσκεται υπό ανακαίνιση (repowering), με τις 10 υπάρχουσε να αντικαθίστανται με 10 πιο ισχυρά μηχανήματα.

Η ASR έχει αναλάβει οκτώ ανεμογεννήτριες από το Vattenfall και θα πάρει τις άλλες δύο από τον τοπικό ενεργειακό συνεταιρισμό Almeerse Wind μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Σημειώνεται ότι οι παλιές ανεμογεννήτριες έχουν αφαιρεθεί και η κατασκευή των νέων μοντέλων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, δήλωσε η Vattenfall, ενώ το Jaap Rodenburg αναμένεται να λειτουργήσει ξανά μέχρι το τέλος του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vattenfall Ολλανδίας, Martijn Hagens, δήλωσε:

«Η Vattenfall επενδύει στην ανάπτυξη αιολικών και ηλιακών πάρκων, αλλά θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να καταστήσουμε δυνατή τη διαβίωση χωρίς ορυκτά μέσα σε μια γενιά. Η πώληση του Jaap Rodenburg μας δίνει περισσότερο χώρο για να ξεκινήσουμε νέα έργα, επιτρέποντάς μας να επιταχύνουμε περαιτέρω την ενεργειακή μετάβαση και να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ASR Real Estate, Dick Gort, δήλωσε:

«Η ASR θέλει να είναι ηγέτης σε βιώσιμες επιχειρήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ως διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ακινήτων, η ASR επεκτείνεται ως εκ τούτου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών και αιολικών πάρκων. Με την αγορά του αιολικού πάρκου Jaap Rodenburg, συμβάλλουμε στην ενεργειακή μετάβαση και σε ένα βιώσιμο περιβάλλον διαβίωσης. Είμαι περήφανος που για λογαριασμό της ASR επενδύουμε άμεσα σε αυτό το έργο αειφόρου ενέργειας και ότι η επωνυμία μας σύντομα θα είναι επίσης ορατή στις ανεμογεννήτριες.Περιμένουμε πολλές παρόμοιες επενδύσεις στο μέλλον».