Vestas: Δέχτηκε παραγγελία για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Φινλανδία 404 MW

Vestas: Δέχτηκε παραγγελία για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Φινλανδία 404 MW
Τετάρτη, 05/05/2021 - 17:00

Η Vestas εξασφάλισε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ύψους 404MW για το έργο Mutkalampi στη δυτική Φινλανδία, όπυ θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα EnVentus.

Πιο συγκεριμένα, η Neoen επέλεξε τη Vestas για την πλήρη μηχανική υποστήριξη, την προμήθεια και την κατασκευή με, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης για τα αστικά και ηλεκτρικά έργα του έργου.

Μάλιστα, η παραγγελία για την πλατφόρμα EnVentus είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί στην Ευρώπη, ανέφερε η Vestas.

Αυτή η παραγγελία αυξάνει τις πωλήσεις της πλατφόρμας EnVentus σε περισσότερα από 2,9 GW, με περίπου 1,2 GW αυτών των παραγγελιών να εγκαθίστανται στη Φινλανδία.

Η Vestas θα προμηθεύει έξι ανεμογεννήτριες V150-4.2MW σε λειτουργία 4,3MW, καθώς και 63 ανεμογεννήτριες V162-6,0MW της ππλατφόρμας EnVentus.

Επιπλέον, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες για το έργο μέσω μιας μακροχρόνιας 25ετούς συμφωνίας παροχής υπηρεσιών, παρέχοντας βεβαιότητα απόδοσης ισχύος και κορυφαία τεχνογνωσία στον κλάδο της Vestas καθ 'όλη τη διάρκεια του έργου.

«Η δυνατότητα εφαρμογής της πλατφόρμας EnVentus της Vestas έχει αποδειχθεί και πάλι με τη συμμετοχή μας στο έργο Mutkalampi στη Φινλανδία», δήλωσε ο Nils de Baar, πρόεδρος της Vestas Βόρεια & Κεντρική Ευρώπη. Η κλίμακα της τεχνολογικής φιλοδοξίας που έδειξαν η Φινλανδία και οι προγραμματιστές εντός της χώρας είναι εντυπωσιακή, με πλέον περισσότερα από 1,2 GW της κορυφαίας, διαμορφωμένης πλατφόρμας EnVentus, που πωλείται στη χώρα».

«Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Neoen για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων EPC στη Mutkalampi, στο ποιο θα είναι το μεγαλύτερο έργο αιολικής ενέργειας στη Φινλανδία».