Samsung: Εξετάζει την ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων 673 εκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας

Samsung: Εξετάζει την ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων 673 εκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας
Δευτέρα, 26/04/2021 - 14:19

Μια μονάδα της Samsung C&T Corp εξετάζει την ανάπτυξη ηλιακών μονάδων παραγωγής ενέργειας αξίας 673 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, με στόχο την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Τα εργοστάσια θα βρίσκονται στο νομό Milam, κοντά στο Ώστιν, όπου η θυγατρική εταιρεία Samsung Electronics Co Ltd διαθέτει εργοστάσιο τσιπ και σκέφτεται να κατασκευάσει και άλλο με κόστος 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κατασκευή των ηλιακών εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και θα έχει ως αποτέλεσμα συνδυασμένη ισχύ περίπου 700 ΜW, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Ένας υπάλληλος της Samsung C&T δήλωσε στο Reuters ότι η Samsung Renewable Energy «προχωρεί σε διαδικασίες έγκρισης με το κράτος».

Δεν υπάρχουν τρέχουσες συζητήσεις με τη Samsung Electronics σχετικά με το έργο, για το οποίο η Samsung C&T στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η έκκληση της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας αυξάνεται γρήγορα καθώς οι χώρες παγκοσμίως μεταβαίνουν από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η προεδρία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει όλη η ενέργεια της χώρας να προέρχεται από πηγές που δεν εκπέμπουν άνθρακα, όπως είναι η πυρηνική και η ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2035.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in δεσμεύθηκε την Πέμπτη να τερματίσει νέα χρηματοδότηση για έργα άνθρακα και είπε ότι σύντομα θα ορίσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η Samsung C&T τον Οκτώβριο δήλωσε ότι θα σταματήσει νέες επενδύσεις και έργα που σχετίζονται με τον άνθρακα.

Οι κατασκευαστές τσιπ όπως η Samsung Electronics, η Intel Corp και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να μειώσουν το αποτύπωμά τους σε άνθρακα.

Η παραγωγή τσιπ, η οποία απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας, καθώς και αέρια και χημικά, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής άνθρακα που αποδίδεται σε κέντρα δεδομένων και κινητά τηλέφωνα, έδειξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το Facebook Inc.

Σημειώνεται ότι η Samsung Electronics και άλλοι κατασκευαστές τσιπ νωρίτερα φέτος υπέστησαν αναστολές παραγωγής λόγω μιας κρίσης ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας που προκλήθηκε από μια χειμερινή καταιγίδα.

Πηγή: Reuters