Σε αναμονή ο σχεδασμός για το υπεράκτιο αιολικό έργο Norfolk Boreas στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε αναμονή ο σχεδασμός για το υπεράκτιο αιολικό έργο Norfolk Boreas στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τετάρτη, 14/04/2021 - 15:45

Ο γραμματέας Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) του Ηνωμένου Βασιλείου, Kwasi Kwarteng, στάματησε τη διαδικασία σχεδιασμού για το υπεράκτιο αιολικό έργο της Vattenfall, Norfolk Boreas ισχύος 1800MW στα ανοικτά της Ανατολικής Αγγλίας.

Μια τελική απόφαση συγκατάθεσης για το έργο έπρεπε να ληφθεί αυτόν τον μήνα, αλλά μια ενημέρωση από την Επιθεώρηση Σχεδιασμού χθες ανέφερε ότι ο Kwarteng «θα ορίσει μια νέα προθεσμία για μια απόφαση»

Η απόφαση να καθυστερήσει μια τελική πρόσκληση για το έργο έρχεται μετά την ακύρωση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου για το αδελφό έργο του Boreas, το Norfolk Vanguard, ισχύος 1.8GW νωρίτερα φέτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε να επαναπροσδιορίσει αυτήν την αίτηση, αλλά δεν θα δημοσιευθούν περαιτέρω λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας.

Και τα δύο έργα θα πρέπει να επιτύχουν τελικές συγκαταθέσεις πριν από την τέταρτη δημοπρασία των 12GW Contracts for Difference, η οποία αναμένεται να ανοίξει αργότερα φέτος, προκειμένου να είναι επιλέξιμες για διαγωνισμό για υποστήριξη.