Orsted: Ολοκλήρωσε πώληση 25% του υπεράκτιου αιολικού έργου Ocean Wind στις ΗΠΑ

Orsted: Ολοκλήρωσε πώληση 25% του υπεράκτιου αιολικού έργου Ocean Wind στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 14/04/2021 - 16:30

Η Orsted ολοκλήρωσε την πώληση μετοχικού κεφαλαίου 25% στο υπεράκτιο αιολικό έργο Ocean Wind ισχύος 1100MW που βρίσκεται στα ανοικτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ στην PSEG, μετά από έγκριση από το Συμβούλιο Δημόσιων Υπηρεσιών του Νιου Τζέρσεϋ.

Η πρόσφατη έκδοση ανακοίνωσης προθέσεων για το αιολικό πάρκο από το ομοσπονδιακό γραφείο διαχείρισης της ενέργειας του ωκεανού είναι περαιτέρω πρόοδος στο χρονοδιάγραμμα των «πρωτοποριακών επενδύσεων» του Νιου Τζέρσεϋ στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, δήλωσε η Orsted.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PSEG, Ralph Izzo, δήλωσε:

«Από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της οικονομίας έως την επένδυση σε υποδομές και τη μεταφορά gigawatt ανανεώσιμης ενέργειας στην ακτή μας, ο υπεράκτιος άνεμος είναι κρίσιμος για το μέλλον του Νιου Τζέρσεϋ. Η PSEG είναι στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσει τις επενδύσεις της στο Ocean Wind και ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Orsted για να φέρει καθαρή ενέργεια και νέα βιομηχανία στο κράτος».,

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Martin Neubert πρόσθεσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε επίσημα την PSEG ως συνεργάτη στο Ocean Wind. Οι δύο οργανισμοί μας είναι κατάλληλοι για να προσφέρουν καθαρή και αξιόπιστη ενέργεια στο Νιου Τζέρσεϋ και να βοηθήσουν το κράτος να συνεχίσει την πορεία του για να γίνει ηγέτης στην αμερικανική υπεράκτια αιολική βιομηχανία».

Το New Jersey Wind Port και το λιμάνι του Paulsboro περιλαμβάνουν τις βασικές εγκαταστάσεις της πολιτείας που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη της ανάπτυξης, κατασκευής, αλυσίδας εφοδιασμού και συναρμολόγησης υπεπεράκτιων εξαρτημάτων για το Ocean Wind.