Statkraft: Παρουσιάζει σχέδιο για κατασκευή 102MW αιολικής ενέργειας στη Χιλή

Statkraft: Παρουσιάζει σχέδιο για κατασκευή 102MW αιολικής ενέργειας στη Χιλή
Τρίτη, 13/04/2021 - 12:51

Η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Statkraft παρουσίασε σχέδια για την κατασκευή των πρώτων της αιολικών πάρκων στη Χιλή, τα οποία θα αποτελούν το συγκρότημα Torsa ισχύος 102MW τριών έργων.

Το αιολικό συγκρότημα Torsa θα αποτελείται από τρία πάρκα στα οποία θα εγκατασταθούν 19 ανεμογεννήτριες της Nordex N163 / 5.X και η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα τρία αιολικά πάρκα ονομάζονται Cardonal, Manantiales και Los Cerillos και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο τυ επόμενου έτους.

Συνολικά, τα αιολικά πάρκα αναμένεται να παράγουν περισσότερο από 300 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Statkraft της διεθνούς ισχύος, Jurgen Tzschoppe δήλωσε:

«Αυτά τα τρία αιολικά πάρκα όχι μόνο επεκτείνουν την παραγωγική μας ικανότητα στη Χιλή, αλλά διευρύνει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κοιτώντας προς τα εμπρός, σχεδιάζουμε επίσης να συμπεριλάβουμε την ηλιακή ενέργεια στο μείγμα παραγωγής μας.

«Το έθνος της Νότιας Αμερικής είναι μια ελκυστική αγορά για τη Statkraft και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη συνδυασμένη τεχνογνωσία μας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στην αγορά για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς και την παροχή ενέργειας σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες στη χώρα».

Η Statkraft είναι παρούσα στη Χιλή από το 2014 και διαθέτει σήμερα παραγωγική ισχύ 209 MW που αποτελείται από την υδροηλεκτρικής ενέργειας.