Nordex: Παραγγελία 72MW για ανακαίνιση αιολικού πάρκου στη Γερμανία

Nordex: Παραγγελία 72MW για ανακαίνιση αιολικού πάρκου στη Γερμανία
Δευτέρα, 12/04/2021 - 12:49

Η Nordex δέχτηκε μία νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 72MW για την εξουδετέρωση του αιολικού πάρκου Reussenkoege της Dirkshof στη Γερμανία.

Το Reussenkoege θα διαθέτει 20 ανεμογεννήτριες N117 / 3600 3.6MW με ύψος πλήμνης 91 μέτρων, τα οποία θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μονάδες των 2 MW.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών για πενταετούς διάρκειας με δυνατότητα να παραταθεί τρεις φορές για πέντε χρόνια.

Η εγκατάσταση των νέων ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει φέτος με την έναρξη λειτουργίας και της τελευταίας να προγραμματίζεται για το 2022.

Ο αντιπρόεδρος της κεντρικής περιοχής του ομίλου Nordex, Karsten Bruggemann δήλωσε:

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την παραγγελία του Dirkshof. Το μέσο αιολικό πάρκο στη Γερμανία αποτελείται από δύο έως τρεις τουρμπίνες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τοπογραφίας και της πυκνότητας του πληθυσμού, καθώς και των επιπτώσεων του θορύβου και σκιάς.

«Τα αιολικά πάρκα με 20 ανεμογεννήτριες όπως το Reussenkoege είναι μεγάλα σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα. Όπως δείχνει αυτό το έργο, η ανακαίνιση μπορεί σίγουρα να περιλαμβάνει μεγαλύτερη ποσότητα ανεμογεννητριών, καθώς μια ομάδα παλιών μηχανών μπορεί να αντικατασταθεί από λίγες νέες. Και ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στην περίπτωση του έργου Reussenkoege ήταν το χαμηλό επίπεδο ηχητικής ισχύος των N117 / 3600».

Σημειώνεται ότι στη γερμανική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε για τη χερσαία αιολική ενέργεια τον Δεκέμβριο του 2020, η Dirkshof ανέλαβε τη σύμβαση για το έργο Reussenkoege 20 ανεμογεννητριών.