Αιολικό πάρκο της Enel στο Κανσας θα παρέχει αιολική ενέργεια στην Boehringer Ingelheim

Αιολικό πάρκο της Enel στο Κανσας θα παρέχει αιολική ενέργεια στην Boehringer Ingelheim
Τετάρτη, 07/04/2021 - 14:59

Η επιχείρηση υγείας των ζώων, Boehringer Ingelheim, υπέγραψε συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτήσει τον μεγαλύτερο εργοστάσιό της παραγωγής στις ΗΠΑ στο St Joseph του Μιζούρι, με αιολική ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, το αιολικό πάρκο Cimarron Bend, ισχύος 400 MW της Enel στο Clark County, στο Κάνσας θα παρέχει ενέργεια στον ιστότοπο, όπου η Boehringer Ingelheim απασχολεί σχεδόν 1.000 άτομα που κατασκευάζουν εμβόλια για άλογα, χοίρους, βοοειδή και άλλα ζώα.

Επίσης, η εταιρεία υπέγραψε επίσης πρόσφατα 10ετή σύμβαση με την Evergy, η οποία εξυπηρετεί περίπου 1,6 εκατομμύρια πελάτες στο Κάνσας και το Μισσούρι, για να αγοράσει ενέργεια που παράγεται σε ένα αιολικό πάρκο στο Κάνσας για τον ιστότοπό της στο St Joseph.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στην περιοχή κατά 76% ως μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας για περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε εθνικό επίπεδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim ΗΠΑ, Jean-Michel Boers, δήλωσε:

«Από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έως τη μείωση της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας και νερού που χρησιμοποιούμε, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τους ανθρώπους και τα ζώα που υπηρετούμε και τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και δουλεύουμε».