H μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο εισέρχεται στην αγορά υδρογόνου

H μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο εισέρχεται στην αγορά υδρογόνου
Τετάρτη, 07/04/2021 - 14:44

Η κινεζική Longi Green Energy Technology, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, εισέρχεται στην αγορά υδρογόνου, σύμφωνα με την Solarzoom.

Η Xi'an Longi Hydrogen Technology Co. καταχωρήθηκε στις 31 Μαρτίου στην Κίνα, σύμφωνα με την Solarzoom. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του δισεκατομμυριούχου της Longi, Li Zhenguo, είναι ο πρόεδρος της εταιρείας και οι μέτοχοι είναι η Xi'an Longi Green Energy Venture Capital Management Co. και η Shanghai Zhuqueying Private Equity Investment Fund Partnership.

Η Longi, η εταιρεία που κατασκευάζει wafers, κελιά και πάνελ, είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση αγοράς, περίπου 52 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο υδρογόνο ως πιθανό καύσιμο χωρίς άνθρακα που παράγεται με ηλεκτρόλυση νερού που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και στη συνέχεια αποθηκεύεται και μεταφέρεται και χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα και ηλεκτρικές γεννήτριες, έως χαλυβουργεία.

Το περισσότερο υδρογόνο που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία παράγεται χρησιμοποιώντας κυρίως ορυκτά καύσιμα, μια φθηνότερη μορφή παραγωγής υδρογόνου από την ηλεκτρόλυση, αλλά αφήνει αποτύπωμα άνθρακα.

Η εκτίμηση του τρόπου αύξησης παραγωγής και μείωσης του κόστους της καθαρότερης παραγωγής υδρογόνου είναι μια από τις καλύτερες πιθανότητες που έχει ο κόσμος για να αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σε συνέντευξή του πέρυσι, ο Li ανέφερε ότι ένας συνδυασμός ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης θα ήταν η φθηνότερη μορφή ενέργειας στα περισσότερα έθνη παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Δήλωσε επιπλέον ότι η εταιρεία του σχεδιάζει μακροπρόθεσμα.

«Δεν βλέπουμε μόνο το σήμερα, αλλά τρία και πέντε χρόνια αργότερα ή ακόμη και οκτώ ή δέκα χρόνια αργότερα. Αφού βρούμε την κατεύθυνση, θα επενδύσουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη».

Πηγή: Bloomberg