Nordex: Παραγγελία 68 MW για δύο αιολικά πάρκα στην Φινλανδία

Nordex: Παραγγελία 68 MW για δύο αιολικά πάρκα στην Φινλανδία
Τετάρτη, 07/04/2021 - 14:07

Η Nordex δέχτηκε νέα παραγγελία για προμήθεια και εγκατάσταση 12 ανεμογεννητριών σε δύο έργα της Energiequelle στη Φινλανδία.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά τις ανεμογεννήτριες N163 / 5.X για τον ιστότοπο Takanebacken 28,5 MW στη το έργο Torvenkylä ισχύος 39,9 MW. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια σύμβαση 30 ετών παροχής υπηρεσιών συντήρησης.

Αναφέρεται ότι οι ανεμογεννήτριες θα παραδοθούν στην έκδοση για ψυχρά κλίματα, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε σωληνοειδείς πυλώνες από χάλυβα με ύψος πλήμνης 148 και 118 μέτρα. Οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν και θα συνδεθούν στο δίκτυο κατά τη διάρκεια του 2022.

Προς το παρόν η Nordex εγκαθιστά το αιολικό πάρκο Konttisuo συνολικής ισχύος 29,96 MW για την Energiequelle στο Soini, όπου θα εγκατασταθούν επτά ανεμογεννήτριες τύπου N149 / 4.0-4.5.

Ο διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων της Nordex, Patxi Landa, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Energiequelle επέλεξε για άλλη μια φορά την τεχνολογία μας ανεμογεννητριών και αυτή τη φορά για το μοντέλο N163 / 5.X. Αυτός ο τύπος ανεμογεννητριών είναι ιδανικός για τις συνθήκες ανέμου και των δύο χώρων»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energiequelle, Nils Borstelmann, δήλωσε:

«Η καλή συνεργασία στα τρέχοντα έργα μας, αλλά πάνω απ 'όλα η πειστική περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας Delta4000, η ​​οποία είναι βέλτιστα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των δύο τοποθεσιών έργων, ήταν αποφασιστική για την απόφασή μας υπέρ Nordex».