GE: Παροχή ανεμογεννητριών 1485 MW για αιολικό σύμπλεγμα στην Οκλαχόμα

GE: Παροχή ανεμογεννητριών 1485 MW για αιολικό σύμπλεγμα στην Οκλαχόμα
Πέμπτη, 01/04/2021 - 14:30

Η GE Renewable Energy επιλέχτηκε για να παρέχει χερσαίες ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 1485 MW για τις αιολικές εγκαταστάσεις North Central Wind Energy Facilities στην Οκλαχόμα, και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονομένη παραγγελία χερσαίας αιολικής ενέργειας που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα.

Η παραγγελία δόθηκε από την Invenergy, σύμφωνα με την οποία η GE θα παραδώσει 492 ανεμογεννήτριες τύπου 2.X-127s και 39 ανεμογεννήτριες τύπου 2.X-116 με διαφορετικές πινακίδες και διαφορετικό ύψος πλήμνης.

Σχετικά με το έργο North Central Wind Energy Facilities πρόκειται για μια ομάδα τριών αιολικών πάρκων στη βόρεια κεντρική Οκλαχόμα που αναπτύσσεται από την Invenergy. Τα τρία αιολικά πάρκα είναι το Traverse Wind Energy Center, συνολικής ισχύος 999 MW, το Maverick Wind Energy Center, συνολικής ισχύος, 287 MW και το Sundance Wind Energy Center, ισχύος 199 MW.

Η Invenergy ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση των κατασκευών για το Traverse Wind Energy Center στις αρχές του μήνα, ενώ το Maverick και το Sundance, που έφτασαν σε οικονομικό κλείσιμο τον Δεκέμβριο του 2020, θα ολοκληρωθούν το 2021 και το Traverse το 2022.

Σημειώνεται ότι και τα τρία έργα θα ανήκουν στην American Electric Power (AEP) μετά την ολοκλήρωσή τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy για τα χερσαία έργα στην Αμερική, Tim White, δήλωσε:

«Η GE Renewable Energy είναι στην ευχάριστη θέση να είναι μέρος αυτής της συναρπαστικής προσπάθειας, η οποία αφορά το μεγαλύτερο συνδυασμένο χερσαίο αιολικό έργο στην ιστορία της GE. Έχουμε μια μακρά συνεργασία με την Invenergy και την AEP και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να βοηθήσουμε να φέρουμε μια σημαντική ποσότητα προσιτής και βιώσιμης ενέργειας στην περιοχή. Καθώς οι ΗΠΑ και ο κόσμος έχουν υιοθετήσει αυξανόμενες ποσότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Invenergy και η GE συμβάλλουν στην επιτάχυνση αυτής της αλλαγής, ως εταίροι της επιλογής για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλες κορυφαίες εταιρείες που θέλουν να είναι μέρος της συνεχιζόμενης και κρίσιμης μετάβασης σε προσιτή και βιώσιμη ανανεώσιμη ενέργεια.»

Ο εμπορικός διευθυντής της Invenergy, Jim Shield, πρόσθεσε:

«Είναι κρίσιμο που η Invenergy ια συνεργαστεί με αξιόπιστους συνεργάτες καθώς αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε τις North Central Wind Energy Facilities, συμπεριλαμβανομένου του Traverse, του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της χώρας, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η Invenergy είναι περήφανη που εμβαθύνει τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την GE Renewable Energy για να προσφέρει τα οφέλη που θα αποφέρουν αυτά τα έργα στην AEP και στο έθνος».

Το North Central Wind είναι το δεύτερο χερσαίο έργο άνω του 1 GW στο δυτικό ημισφαίριο που θα αναπτύξει φέτος η GE, ενισχύοντας τόσο τη ζήτηση για καθαρή, ανανεώσιμη αιολική ενέργεια όσο και την ισχυρή θέση της GE στην αγορά.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η GE Renewable Energy αναγνωρίστηκε από την American Clean Power Association (ACP) ως ο κορυφαίος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ το 2020, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Από το σύνολο των χερσαίων αιολικών εγκαταστάσεων που έχουν εγκατασταθεί σε εθνικό επίπεδο, η ACPA ανέφερε ότι η τεχνολογία GE αφορά το 53% των νέων προσθηκών ισχύος, καθώς και στο 31% των νέων έργων υπό κατασκευή ή σε προηγμένη ανάπτυξη που έχουν επιλέξει OEM.