GE: Προμήθεια ανεμογεννητριών ανώ των 30 MW για αιολικό έργο στο Βιετνάμ

GE: Προμήθεια ανεμογεννητριών ανώ των 30 MW για αιολικό έργο στο Βιετνάμ
Τρίτη, 23/03/2021 - 15:30

Η GE Renewable Energy δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών από την Vietnam Join-Stock Construction Electricity Corporation (VNECO) για το αιολικό πάρκο Thuan Nhien Phong ισχύος μεγαλύτερης των 30 MW στο Βιετνάμ.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία καλύπτει την προμήθεια οκτώ ανεμογεννητριών GE 3,8-137MW για το έργο στην επαρχία Binh Thuan, καθώς και 10ετή συμφωνία λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών συντήρησης.

Σύμφωνα με τη GE οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ρότορα 137 μέτρων και ύψος πλήμνης 131,4 μέτρα.

Ο περιφερειακός διευθυντής της GE Renewable Energy για τα χερσαία έργα στη Νότια Ασία και την Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, Gilan Sabatier, δήλωσε:

«Ανυπομονούμε για τη νέα συνεργασία μας με την VNECO στον ανανεώσιμο τομέα στο Βιετνάμ και είμαστε περήφανοι που επιλέχτηκαμε γι’ αυτό το έργο. Το αιολικό πάρκο Thuan Nhien Phong υπογραμμίζει τη δέσμευση της GE Renewable Energy να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες για ανανεώσιμη ενεργεια στο Βιετνάμ».

Ο πρόεδρος της VNECO, Nguyen Anh Tuan, δήλωσε:

«Η VNECO έχει 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της μηχανικής, των προμηθειών και των κατασκευών, των έργων μεταφοράς τεχνολογίας και επενδύσεων στην παραγωγή ενέργειας, τη μετάδοση ενέργειας και τους υποσταθμούς για τον τομέα της ενέργειας, τη βιομηχανία και τις υποδομές στο Βιετνάμ».

«Η GE είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ανεμογεννητριών στον κόσμο που οδηγεί την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικά της αιολική ενέργεια. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική συνεργασία και των δύο εταιρειών με καινοτόμο τεχνολογία και βαθιά τεχνογνωσία θα προσθέσει περισσότερη αξία για την κοινότητα, το περιβάλλον και τους κατοίκους».