BP: Σύμβαση για Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Casa dos Ventos από αιολικό πάρκο στη Βραζιλία

BP: Σύμβαση για Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Casa dos Ventos από αιολικό πάρκο στη Βραζιλία
Τρίτη, 16/03/2021 - 15:30

Η βρετανική BP υπέγραψε συμβόλαιο 15 ετών για την αγορά αιολικής ενέργειας από τον βραζιλιάνικο προγραμματιστή ανανεώσιμων έργων, Casa dos Ventos.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία, η οποία προβλέπει την προμήθεια αιολικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες από το 2023, υπογράφηκε με την τοπική μονάδα εμπορίας ενέργειας της BP και προβλέπει την παράδοση της παραγώμενης ενέργειας από το αιολικό πάρκο Rei do Vento, που βρίσκεται υπό κατασκευή, στο Rio Grande do Norte.

Η BP Comercializadora de Energía δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ένα περιβάλλον στο οποίο εταιρείες υψηλής κατανάλωσης, όπως είναι οι βιομηχανίες, μπορούν να διαπραγματευτούν απευθείας τις συμβάσεις προμήθειας με προμηθευτές.

«Το ισχυρό χρηματοοικονομικό μας ισοζύγιο και η πιστοληπτική ικανότητα μας επιτρέπουν να παρέχουμε ενέργεια από διάφορες πηγές σε ανταγωνιστικές τιμές. Η σύμβαση με την Casa dos Ventos καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της BP προς τη Βραζιλία και την εστίασή μας στην ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Felipe Quaresma, επικεφαλής της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της BP.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο Rei dos Ventos στο Rio Grande do Norte θα έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω του 1 GW, σύμφωνα με την εταιρεία. Μάλιστα, ο προγραμματιστής είχε ήδη ανακοινώσει συμβάσεις για την πώληση αιολικής ενέργειας σε εταιρείες όπως η Braskem, η Tivit και η Anglo American.