GE Renewable Energy: Προχωρά σε προσλήψεις 300 υπαλλήλων στο εργοστάσιο παραγωγής πτερυγίων στη Γαλλία

GE Renewable Energy: Προχωρά σε προσλήψεις 300 υπαλλήλων στο εργοστάσιο παραγωγής πτερυγίων στη Γαλλία
Τρίτη, 16/03/2021 - 14:40

Η GE Renewable Energy δήλωσε ότι σκοπεύει να προσλάβει 300 υπαλλήλους στο εργοστάσιο παραγωγής πτερυγίων ανεμογεννητριών LM Wind Power στο Χερβούργο της Γαλλίας εντός του 2021.

Κάθε νέος υπάλληλος θα περάσει από ένα πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης στο «Κέντρο Αριστείας» του εργοστασίου για να μάθει τις διαδικασίες κατασκευής πτερυγίων ανεμογεννητριών, ανέφερε η GE.

Το διευρυμένο εργατικό δυναμικό παραγωγής θα επιτρέψει στην LM Wind Power να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα το εργοστάσιο απασχολεί περισσότερους από 450 υπαλλήλους, εκ των οποίων το 34% είναι γυναίκες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πτερυγίων ανεμογεννητριών στη Γαλλία όταν άνοιξε πριν από σχεδόν τρία χρόνια τον Απρίλιο του 2018.

Το εργοστάσιο παρήγαγε το πρώτο πτερύγιο υπεράκτιων ανεμογεννητριών μήκους 107 μέτρων που θα χρησιμοποιηθεί στην υπεράκτια ανεμογεννήτρια Haliade-X της GE.

Επιπλέον, ένα δεύτερο καλούπι κατασκευής πτερυγίων 107 μέτρων εγκαθίσταται στο εργοστάσιο.

Η Florence Martinez Flores, διευθυντρια ανθρωπίνου δυναμικού εργοστασίου, δήλωσε:

«Η άφιξη του δεύτερου καλουπιού στο εργοστάσιο σηματοδοτεί μια αυξημένη δραστηριότητα για την LM Wind Power και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε ένα μεγάλο κύμα νέων υπαλλήλων, επιτρέποντάς μας να συμμετάσχουμε σε κοινωνική ανάπτυξη και δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στη γύρω κοινότητα, αλλά και να φέρει νέες δεξιότητες στην περιοχή».

Η ομάδα της μονάδας παραγωγής προσπαθεί να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό της, με θέσεις ανοιχτές σε όλα τα προφίλ και υπόβαθρα.

Αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αυτό διαρκεί έξι εβδομάδες, με θεωρητικά και πρακτικά στοιχεία, τα οποία θα αναπτύξουν τις δεξιότητες και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για την παραγωγή πτερυγίων ανεμογεννητριών υψηλής ποιότητας.

Ο ιστότοπος θα αναζητά επίσης επιβλέποντες παραγωγής, ελεγκτές ποιότητας και τεχνικούς συντήρησης.

Μετά την εκπαίδευση, οι υπάλληλοι λαμβάνουν επίσημα πιστοποιητικά αναγνωρισμένα στη γαλλική βιομηχανία, ως Πιστοποιητικό Προσόντων για Επιχειρήσεις Μεταλλουργίας.