Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Λατινική Αμερική, Vientos Los Hercules

Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Λατινική Αμερική, Vientos Los Hercules
Τρίτη, 16/03/2021 - 16:00

Η Total Eren έθεσε σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Λατινική Αμερική, το Vientos Los Hercules ισχύος 97,2 MW στην επαρχία Σάντα Κρούζ, στη νότια Αργεντινή.

Αναφέρεται ότι το αιολικό πάρκο θα παράγει περίπου 400 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Σχετικά με το έργο, η κυβέρνηση της Αργεντινής το ανέθεσε στην Total Eren τον Οκτώβριο του 2016, μετά τον πρώτο γύρο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών RenovAr.

Επιπλέον, η Mitsui, μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εμπορικές και επενδυτικές εταιρείες της Ιαπωνίας, κατέχει ποσοστό 34% στο έργο.

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από το αιολικό πάρκο Vientos Los Hercules θα τροφοδοτεί μέσω 20ετούς Συμφωνίας Αγοράς Ηλεκτρικής ενέργειας την CAMMESA, τον Αργεντινό διαχειριστή της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η παγκόσμια επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης, Fabienne Demol, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που φτάσαμε σε αυτό το νέο ορόσημο στην Αργεντινή με τον συνεργάτη μας, Mitsui. Το Vientos Los Hercules αντιπροσωπεύει το τρίτο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Total Eren που λειτουργεί στη χώρα, μετά τη λειτουργία του αιολικού πάρκου Malaspina στην επαρχία Chubut μόλις πριν από τρεις μήνες. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες μας για τη σκληρή δουλειά και την ανθεκτικότητα που κατέστησαν δυνατά αυτά τα επιτεύγματα. Ανυπομονούμε να παρέχουμε πιο ανταγωνιστικές λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας στην Αργεντινή και στη Λατινική Αμερική».