EDF: Απόκτηση ηλικών έργων 100 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

EDF: Απόκτηση ηλικών έργων 100 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τρίτη, 16/03/2021 - 13:00

Η EDF Renewables απέκτησε δύο ηλιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικού ύψους σχεδόν 100 MW, σε άγνωστη τιμή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο Burwell συνολικής ισχύος 49.9 MW το οποίο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Κέιμπριτζσαϊρ της Αγγλίας και αποκτήθηκε από την AGR.

Το δεύτερο έργο που απέκτησε, είναι το Porth Wen, επίσης 49,9MW, βρίσκεται στο Βόρειο Άνγκλεσι της Ουαλίας και αποκτήθηκε από το Countryside Renewables. Μάλιστα, το έργο περλαμβάνει επίσης και άδεια για μονάδα αποθήκευσης μπαταριών.

Σημειώνεται ότι και τα δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2022.

Επιπλέον, η EDF Renewables θα συνεργαστεί στενά με τις τοπικές κοινότητες για να βεβαιωθεί ότι γνωρίζει τι συμβαίνει σε κάθε έργο κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Κοινοτικά οφέλη θα προσφέρονται σε κάθε ιστότοπο με τη μορφή ετήσιας πληρωμής 10.000 λιρών που θα παρέχονται στις κοινότητες που περιβάλλουν και τα δύο έργα για να επενδύσουν σε τοπικές πρωτοβουλίες ή ανθρώπους.

Αναφέρεται ότι η EDF Renewables θα πραγματοποιήσει και μια σειρά βελτιώσεων στη βιοποικιλότητα σε κάθε ιστότοπο.

Σχετικά με το Burwell θα υπάρχουν περισσότερα από ένα χιλιόμετρα νέων εγγενών ειδών. Φράχτες από φυτά και κάλαμοι 5 μέτρων θα δημιουργηθούν κατά μήκος της περιμέτρου του ιστότοπου.

Από την άλλη, το Porth Wen θα καταλαμβάνει 77 εκτάρια γης τα οποία θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τη βοσκή προβάτων. Θα υπάρχει επίσης διάδρομος άγριας φύσης μήκους ενάμισι χιλιομέτρου και φύτευση αγριολούλουδων.

Ο διευθυντής χερσαίων και ηλιακών έργων της EDF Renewables, Mark Vyvyan-Robinson, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσθέτουμε αυτά τα δύο εξαιρετικά νέα έργα στο αναπτυσσόμενο ηλιακό χαρτοφυλάκιό μας. Η EDF Renewables είναι ένας έμπειρος προγραμματιστής και είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι στην ηλιακή ενέργιεα ως τεχνολογία που θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε ένα μηδενικών εκπομπών μέλλον όπου η καθαρή ενέργεια θα τροφοδοτεί όλη μας τη ζωή».

«Επενδύσεις σαν αυτές συμβάλλουν επίσης στην πράσινη οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από το Covid-19», συμπλήρωσε.