EuropeWave: Ζητά τις απόψεις των προγραμματιστών κυματικής ενέργειας λίγο πριν τον διαγωνισμό

EuropeWave: Ζητά τις απόψεις των προγραμματιστών κυματικής ενέργειας λίγο πριν τον διαγωνισμό
Τετάρτη, 10/03/2021 - 15:45

Το πρότζεκτ EuropeWave ζητά τις απόψεις των προγραμματιστών κυματικής ενέργειας σχετικά με την προ-εμπορική δημοπρασία, η οποία θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο EuropeWave στοχεύει στην επιτάχυνση του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της παρουσίασης οικονομικά αποδοτικών συστημάτων μετατροπής κυματικής ενέργειας (WEC) για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία προμηθειών, η οποία θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2021, θα αναθέσει συμβάσεις υπηρεσιών έρευνα και ανάπτυξης (R&D) σε προγραμματιστές ως μέρος μιας διαδικασίας τριών σταδίων.

Η πρώτη φάση αφορά την ανταγωνιστική πρόσκληση υποβολής προσφορών που θα είναι ανοικτή σε όλους τους προγραμματιστές κυματικής ενέργειας. Αφού ολοκληρωθεί, οι καλύτερες από τις ανταγωνιστικές λύσεις θα επιλεγούν για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Κατά το δεύτερο στάδιο, οι εργολάβοι θα αναλάβουν λεπτομερείς δραστηριότητες σχεδιασμού και μοντελοποίησης.

Η τρίτη και τελική φάση περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών ανοιχτής θάλασσας σε εξειδικευμένους χώρους δοκιμών στη Σκωτία και τη Χώρα των Βάσκων.

Οι προγραμματιστές κυματικής ενέργειας μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη σχεδιαζόμενη διαδικασία και καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη μελλοντική προσφορά μέσω προειδοποιητικής ειδοποίησης (PIN) στον ιστότοπο του Public Contracts Scotland.

Μάλιστα,στις 14 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο διαβούλευσης που θα επιτρέπει την άμεση ανατροφοδότηση και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Οι προκαταβολικές ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και μια εβδομάδα πριν από το διαδικτυακό σεμινάριο.

Τέλος, αναφέρεται ότι μέσω της διαδικασίας προμήθειας θα επιλεγούν οι καλύτερες τεχνολογίες σε τρεις βασικούς τομείς πρόκλησης: απόδοση, αξιοπιστία και δυνατότητα επιβίωσης και προσιτή τιμή.

Πηγή: reNEWS