Siemens Energy: Εγκατάσταση 22 μετασχηματιστών μεταφοράς ενέργειας σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Κίνα

Siemens Energy: Εγκατάσταση 22 μετασχηματιστών μεταφοράς ενέργειας σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Κίνα
Τετάρτη, 10/03/2021 - 16:03

Η Siemens Energy πρόκειται να εγκαταστήσει 22 μονάδες μετασχηματιστών μεταφοράς ενέργειας στο πρώτο εμπορικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο 66 kV της Κίνας, το Yuhuan Offshore Wind Power Project Phase 1 στο Taizhou.

Αναλυτικότερα, οι μετασχηματιστές FITformer WIND θα υποστηρίξουν την China Huadian Corporation (CHD) για τη βελτιστοποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή Yangtze River Delta.

Ειπλέον, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, το αιολικό πάρκο θα παρέχει φιλική προς το περιβάλλον ισχύ σε περίπου 240.000 νοικοκυριά ετησίως.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Siemens Energy για τη μεταφορά ενέργειας, Beatrix Natter δήλωσε:

«Για να οδηγήσουμε με επιτυχία την ενεργειακή μετάβαση, είναι σημαντικό να αυξηθεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Εξοπλισμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία μετασχηματιστών τελευταίας τεχνολογίας, το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο 66 kV της Κίνας θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της καθαρής, ανανεώσιμης αιολικής ενέργειας στο δίκτυο και θα συμβάλει στον στόχο της Κίνας για ουδετερότητα έως το 2060».

Η αυξανόμενη ζήτηση για αιολική ενέργεια οδήγησε στην ανάπτυξη ολοένα και πιο ισχυρών ανεμογεννητριών που παράγουν περισσότερα από 10 MW, απαιτώντας υψηλότερα επίπεδα τάσης και καινοτόμες τεχνολογίες μετάδοσης ισχύος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μετασχηματιστής FITformer WIND αναπτύχθηκε για να επιτρέψει αυτές τις μεγαλύτερες ικανότητες ισχύος με τάση έως 72,5kV.

Σημειώνεται ότι οι συμπαγείς και ελαφροί μετασχηματιστές για τη Φάση 1 του Yuhuan Offshore Wind Power Project θα εγκατασταθούν στη βάση πύργων των ανεμογεννητριών.

Η πρώτη φάση του έργου Yuhuan προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021 και θα βελτιστοποιήσει αποτελεσματικά την παροχή ενέργειας στο δέλτα του ποταμού Yangtze.

Ύστερα από την έναρξη λειτουργίας, το έργο αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση 584.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ανάλογα με τις εκπομπές περισσότερων από 12.600 επιβατικών αυτοκίνήτων ετησίως.