Siemens Gamesa: Παραγγελία ανεμογεννητριών 150 MW για αιολικό συγκρότημα στην Ισπανία

Siemens Gamesa: Παραγγελία ανεμογεννητριών 150 MW για αιολικό συγκρότημα στην Ισπανία
Τρίτη, 09/03/2021 - 15:00

Η Siemens Gamesa δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ισχύος 150 MW από την Elawan Energy για ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα αιολικών πάρκων στην Ισπανία.

Πιο συγεκριμένα, η Siemens Gamesa θα προμηθεύσει 30 ανεμογεννήτριες τύπου 5,0-145 SG στο αιολικό συγκρότημα στο Albacete, στην κεντρική Ισπανία, με τη σύμβαση περιλαμβάνει επιπλέον μια μακροχρόνια συμφωνία παροχής υπηρεσιών για 20 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το αιολικό συγκρότημα αυτό αποτελέιται από τρία αιολικά πάρκα στην ίδια περιοχή, τα Fuente Alamo, Frontones και Derramador, με το καθένα να έχει ισχύ 50 MW και τα οποία πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στα μέσα του 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για τα χερσαία έργα, Lars Bondo Krogsgaard, δήλωσε:

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Elawan για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα αιολικών πάρκων στην Ισπανία αντικατοπτρίζει τη συμβολή και τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη του τομέα αιολικής ενέργειας στη χώρα, όπου είμαστε ηγέτες της αγοράς, με 53% του ποσοστού στην αγορά. Αυτό το μεγάλο έργο θα ενισχύσει επίσης τη δραστηριότητα στα διάφορα εργοστάσιά μας στην Ισπανία και για τους ισπανούς προμηθευτές μας».

Σημειώνεται ότι η Siemens Gamesa έχει σήμερα εγκατεστημένα περίπου 15 GW σε ολόκληρη την Ισπανία, αντιπροσωπεύοντας το 53% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Ισπανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (AEE), έφτασε τα 27,5 GW το 2020.