Iberdrola: Πράσινο φως σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για το υπεράκτιο αιολικό έργο Vineyard Wind 1 στις ΗΠΑ

Iberdrola: Πράσινο φως σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για το υπεράκτιο αιολικό έργο Vineyard Wind 1 στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 10/03/2021 - 11:31

Η Iberdrola έλαβε την τελική δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Vineyard Wind 1 συνολικής ισχύος 800 MW και πρόκειται για το πρώτο έργο της μεγάλης κλίμακας αυτής της τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δήλωση του Γραφείου Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού (BOEM) για το έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι το τελευταίο βήμα πριν από την τελική έγκριση που απαιτείται για την έναρξη της κατασκευής του πάρκου για το Avangrid, θυγατρική της Iberdrola των ΗΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση του νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν επιταχύνει ένα έργο που είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα. Με αυτό το νέο βήμα, η τελική άδεια για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα είναι έτοιμη μέσα σε ένα μήνα.

Το έργο, του οποίου η προγραμματισμένη επένδυση ανέρχεται σε περίπου σε 2.800 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 2.400 εκατομμύρια ευρώ), ανήκει στην Vineyard Wind, την κοινοπραξία της Avangrid με την Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avangrid, Dennis V. Arriola, τόνισε ότι αυτή η εξουσιοδότηση είναι «ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του ιστορικού έργου καθαρής ενέργειας και στην παροχή κερδοφόρας καθαρής ενέργειας, χιλιάδων θέσεων εργασίας και δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομικά οφέλη για τη Μασαχουσέτη».

«Η περιεκτική επισκόπηση από το BOEM για το Vineyard Wind 1 διασφαλίζει ότι τόσο το έργο όσο και η υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας είναι σε καλή θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Αυτή η δήλωση είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη που διεξήγαγε η αμερικανική διοίκηση για την εκτίμηση των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων του προτεινόμενου έργου.

Σχετικά με το έργο, αυτό βρίσκεται 15 μίλια από το Martha's Vineyard και θα είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 400.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης και θα δημιουργήσει 3.600 ισοδύναμες ώρες πλήρους απασχόλησης (FTE).

Αναμένεται ότια θα μειώσει επίσης τα ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του και αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 1,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Το έργο που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2018, είχε αρχικά προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2022, αν και το τα εμπόδια στις περιβαλλοντικές άδειες που αντιμετώπισε κατά την κυβέρνηση Τραμπ οδήγεησε σε καθυστερήσεις. Τώρα, αναμενεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.