Η Ofgem κλείνει συμφωνία με την Diamond για τη σύνδεση δικτύου του Hornsea 1

Η Ofgem κλείνει συμφωνία με την Diamond για τη σύνδεση δικτύου του Hornsea 1
Πέμπτη, 04/03/2021 - 15:09

Η Ofgem χορήγησε άδεια στην κοινοπραξία Diamond Transmission Partners για την κατοχή και εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 1 ισχύος 1200 MW στα ανατολικά παράλια της Αγγλίας.

Η Diamond Transmission Partners, είναι μία συνεργασία μεταξύ του ιαπωνικού βιομηχανικού ομίλου Mitsubishi Corporation και της Chubu Electric Power και εξασφάλισε την άδεια για επένδυση ρεκόρ 1,2 δις λιρών, σύμφωνα με την Ofgem.

Η Hornsea 1 Limited, μια κοινοπραξία που ανήκει κατά 50% στην Orsted και κατά 50% στην Global Infrastructure Partners (GIP), υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων στην Diamond Transmission Partners.

Η Orsted θα μεταφέρει βάσει της συμφωνίας, λειτουργίες και υπηρεσίες συντήρησης βάσει μακροπρόθεσμης συμφωνίας. Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της Ofgem, οι πλειοδότες ανταγωνίζονται για να αγοράσουν συνδέσμους μεταφοράς από υπεράκτιους κατασκευαστές αιολικών πάρκων. Σε αντάλλαγμα, ο πλειοδότης που κερδίζει λαμβάνει ένα εγγυημένο επίπεδο εισοδήματος που ορίζεται από την Ofgem για τη λειτουργία του συνδέσμου για έως και 25 χρόνια.

Μέχρι τώρα, η Ofgem έχει απονείμει 21 άδειες μέσω αυτής της διαδικασίας, που αγγίζουν το ποσό των 5,7 δισεκατομμυρίων λιρών να επενδύεται σε συνδέσμους δικτύου για 7,8 GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας.

Η αναπληρωτρια διευθύνουσα εμπορικών συναλλαγών και διασφάλισης της Ofgem, Rebecca Barnett, δήλωσε: «Οι σημερινές επενδύσεις ρεκόρ καταδεικνύουν την όρεξη των παγκόσμιων επενδυτών να υποστηρίξουν τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου σε καθαρές εκπομπές. Το κανονιστικό πλαίσιο της Ofgem διασφαλίζει ότι αυτή η επένδυση μπορεί να προσελκύσει το χαμηλότερο δυνατό κόστος, εξοικονομώντας στους καταναλωτές εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στους λογαριασμούς ενέργειας».