RWE: Παραγωγή της πρώτης ηλεκτρικής ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό έργο Triton Knoll

RWE: Παραγωγή της πρώτης ηλεκτρικής ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό έργο Triton Knoll
Δευτέρα, 01/03/2021 - 13:06

Η RWE Renewables παρέδωσε την πρώτη ηλεκτρική ενέργεια από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll, ισχύος 857 MW στην ανατολική Αγγλία.

Το ορόσημο ακολουθεί την επιτυχή παράδοση ηλεκτρικής χερσαίας και υπεράκτιας υποδομής, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, παρά τις κατασκευαστικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία.

Σχετικά με την εγκατάσταση των 90 ανεμογεννητριών ξεκίνησε τον Ιανουάριο και έκτοτε ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες δράσεις για την λειτουργία και την ηλεκτρική διασύνδεση του έργου για να επιτρέψει την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Δίκτυο (National Grid) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρώτη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ακολουθείται από μια περίοδο «αυστηρών δοκιμών και θέσης σε λειτουργία», ενώ στο έργο συνεχίζεται η εγκατάσταση των υπόλοιπων από τις 90 ανεμογεννήτριες του έργου Vestas V164-9,5 MW.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση πραγματοποιείται από την DEME Offshore χρησιμοποιώντας το jack-up σκάφος Wind Osprey, που παρέχεται από την Cadeler.

Ο εμπορικός διευθυντή της RWE Renewables, Tom Glover, δήλωσε:

«Η επίτευξη της πρώτης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το Triton Knoll ενισχύει τη θέση μας ως κορυφαίος παίκτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε στην επίτευξη της φιλοδοξίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει την υπεράκτια αιολική χωρητικότητα στα 40 GW έως το 2030».

«Το σημερινό ορόσημο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών ετών με τους τοπικούς και εθνικούς εταίρους μας στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και με τις τοπικές κοινότητες με τις οποίες έχουμε εργαστεί σκληρά για την παροχή τοπικών παροχών, θέσεων εργασίας και επενδύσεων, επενδύοντας σε νέα ανανεώσιμη ενέργεια για περισσότερα από 800.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Αναφορικά με το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll, αυτό βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από την ακτή του Λίνκολνσαϊρ. Στο έργο ανήκει κατά 59% στη RWE κατά 25% στην J-Power και κατά 16% στην Kansai Electric Power, με την RWE να ηγείται τόσο της κατασκευής αιολικού πάρκου όσο και των μακροπρόθεσμων εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, για λογαριασμό των εταίρων.

Ο συνολικός προγραμματισμένος όγκος επενδύσεων ανέρχεται σε περίπου 2 δις λίρες, ενώ η τελική ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στις αρχές του 2022.

Φωτό: RWE