Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών της πλατφόρμας EnVentus για αιολικό πάρκο στην Ουκρανία

Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών της πλατφόρμας EnVentus για αιολικό πάρκο στην Ουκρανία
Δευτέρα, 01/03/2021 - 14:30

Η Vestas υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια ανεμογεννητριών της πλατφόρμας EnVentus, με την Tiligulska Wind Electric Plant, θυγατρική της DTEK Renewables, για το αιολικό πάρκο Tiligulska, συνολικής ισχύος 126 MW, στην Ουκρανία.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 21 ανεμογεννητριών V162-6.0MW, μαζί με μια 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών AOM 5000, ενώ το αιολικό έργο Tiligulska αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είναι η πρώτη της Vestas για την πλατφόρμα της EnVentus στην Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία έχει επίσης παραδώσει ανεμογεννήτριες στα έργα της DTEK, Botevska 1 και Botievska 2, καθώς και το αιολικό πάρκο Orlivska στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Nils de Baar, δήλωσε:

«Επισημαίνοντας περαιτέρω την παγκόσμια δυνατότητα εφαρμογής της πλατφόρμας EnVentus, είμαστε περήφανοι που εξασφαλίζουμε αυτήν την πρώτη παραγγελία για ανεμογεννήτριες EnVentus στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την DTEK Renewables για το έργο Tiligulska. Η παράδοση των πρώτων ανεμογεννητριών V162-6.0MW της Ουκρανίας θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους για αξιόπιστη και βιώσιμη αιολική ενέργεια στη χώρα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την DTEK Renewables για την επίτευξη αυτού του οράματος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της DTEK Renewables Maris Kunickis ανέφερε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο φιλόδοξο έργο μας με τη Vestas. «Για την DTEK, το αιολικό πάρκο Tiligulska είναι ένα ορόσημο ποιότητας, απόδειξη της αυξανόμενης τεχνογνωσίας μας και της δέσμευσής μας για τις ευρωπαϊκές αξίες της Πράσινης Μετάβασης. «Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει με τα προηγούμενα έργα μας, έχουμε δημιουργήσει μια επαγγελματική ομάδα, επιλέγουμε τον πιο καινοτόμο ηλεκτρικό εξοπλισμό και διασφαλίσουμε την επιτυχή ενσωμάτωση του αιολικού πάρκου στο ενεργειακό σύστημα. «Αυτή είναι η συμβολή μας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ουκρανίας και πιστεύω ότι το νέο μας έργο θα χρησιμεύσει ως θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές ότι μπορούν και πρέπει να επενδύσουν στην ουκρανική πράσινη γενιά