ΟΠΕΚ: Διατηρεί σταθερή την πολιτική παραγωγής πετρελαίου καθώς οι τιμές αυξάνονται

ΟΠΕΚ: Διατηρεί σταθερή την πολιτική παραγωγής πετρελαίου καθώς οι τιμές αυξάνονται
Πέμπτη, 04/02/2021 - 12:47

Ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε την διατήρηση της πολιτικής παραγωγής πετρελαίου σε συνάντηση που έλαβε χώρα την Τετάρτη, καθώς η τιμή του αργού έφτασε στην υψηλότερη τιμή σε σχεδόν ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα σημάδι ότι οι βαθιές περικοπές στην προσφορά πετρελαίου που επέφεραν την εξάντληση των αποθεμάτων παρά την αβέβαιη προοπτική για ανάκαμψη της ζήτησης.

Μια Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ+ συναντήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη, αναφέροντας την αισιοδοξία της για το 2021, ότι θα είναι ένα έτος ανάκαμψης, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.

Η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε ύστερα από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν πέρυσι λόγω της χαμηλής ζήτησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Η ανάκαμψη αυτή επιτεύχθηκε χάρη στο ρεκόρ μειώσεων της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

Η επιτροπή του ΟΠΕΚ + δεν έκανε καμία αναφορά στην αλλαγή της πετρελαϊκής της πολιτικής, καλώντας τα περισσότερα μέλη να διατηρήσουν τον εφοδιασμό σε σταθερό επίπεδο τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, θα μειώσει την παραγωγή εθελοντικά κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Την Τετάρτη, το αργό πετρέλαιο Brent έφτασε τα 58,51 δολάρια το βαρέλι, την υψηλότερη τιμή από τα τέλη του Φεβρουαρίου 2020.

Πηγή: Reuters