Exxon Mobil: Ανέφερε τις εκπομπές από την καύση των προϊόντων της υπό την πίεση των επενδυτών

Exxon Mobil: Ανέφερε τις εκπομπές από την καύση των προϊόντων της υπό την πίεση των επενδυτών
Πέμπτη, 07/01/2021 - 11:52

Η Exxon Mobil, υπό την αυξανόμενη πίεση επενδυτών και ακτιβιστών της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε για πρώτη φορά τις εκπομπές που εκλύονται με τη χρήση των προϊόντων της από τους πελάτες της, όπως είναι η βενζίνη και τα καύσιμα τζετ.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι εκπομπές από τις πωλήσεις προϊόντων το 2019 ήταν ισοδύναμες με 730 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ένας αριθμός υψηλότερος σε σχέση με ανταγωνιστικές εταιρείες πετρελαίου.

Τα λεγόμενα δεδομένα Scope 3 περιλαμβάνονται στην τελευταία περίληψη του Energy & Carbon που κυκλοφόρησε την Τρίτη, αν και η Exxon υποβάθμισε τη σημασία της.

«Οι εκπομπές Scope 3 δεν παρέχουν ουσιαστική εικόνα για την μείωση των εκπομπών της Εταιρείας", ανέφερε η έκθεση.

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου αναφέρουν ήδη τις εκπομπές Scope 3 και ορισμένες έχουν θέσει στόχους μείωσης, συμπεριλαμβανομένης της Occidental Petroleum, η οποία τον Νοέμβριο έθεσε ως στόχο να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της χρήσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έως το 2050.

Η Exxon ανέφερε ότι έκανε την αποκάλυψη λόγω του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Αναφέρεται ότι μέχρι το 2025, η Exxon στοχεύει στη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις πετρελαιοπηγές της. Ωστόσο, δεν έχει θέσει συνολικό στόχο εκπομπών, κάτι που σημαίνει ότι οι εκπομπές θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν αυξηθεί η παραγωγή.

Με στοιχεία από: Reuters