Shell: Αναμένεται να διακόψει οριστικά τη λειτουργία διυλιστηρίου της στις ΗΠΑ

Shell: Αναμένεται να διακόψει οριστικά τη λειτουργία διυλιστηρίου της στις ΗΠΑ
Τρίτη, 24/11/2020 - 12:08

Η Royal Dutch Shell αναμένεται να διακόψει οριστικά της λειτουργία του διυλιστηρίου της, Covent, στη Λουιζιάνα, παραγωγής 211.146 βαρελιών ημερησίως, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters.

Η Shell ανακοίνωσε στις 5 Νοεμβρίου ότι θα κλείσει το διυλιστήριο, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το διυλιστήριο Convent είναι το πρώτο διυλιστήριο της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ που κλείνει οριστικά λόγω της μείωσης της ζήτησης των προϊόντων διύλισης λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι οκτώ άλλα εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής έχουν μείνει σε αδράνεια ή πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Γενικότερα, η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε τη ζήτηση καυσίμων πάνω από 30% φέτος, και ακόμη και όταν οι οικονομίες ανακάμψουν, θα υπάρξει πιθανή μείωση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ τον Αύγουστο έφτασαν το 78,8% της χωρητικότητας των 18,6 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd), σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, σε σύγκριση με το 83,1% του Μαρτίου.

Με πληροφορίες από: Reuters