Νορβηγία: Οι εταιρείες πετρελαίου αυξάνουν τα επενδυτικά τους πλάνα κατά 12% για το 2021

Νορβηγία: Οι εταιρείες πετρελαίου αυξάνουν τα επενδυτικά τους πλάνα κατά 12% για το 2021
Πέμπτη, 19/11/2020 - 13:59

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας έχουν ενισχύσει τα επενδυτικά τους σχέδια τους τελευταίους μήνες, καθώς προετοιμάζονται περισσότερα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα και καθώς το κόστος σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αυξηθεί, σύμφωνα με νέα έρευνα του κλάδου από το γραφείο στατιστικής (SSB) την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική πρόβλεψη για το 2021 αυξήθηκε κατά 12%.

Τα επίπεδα των επενδύσεων, που επηρεάζουν τόσο την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας της Νορβηγίας όσο και τη μακροπρόθεσμη παραγωγή πετρελαίου της χώρας, αναμένεται να μειωθούν το 2021, αλλά η πτώση θα είναι μικρότερη από αυτή που προβλεπόταν πριν από τρεις μήνες.

Οι επενδύσεις στον κύριο οικονομικό τομέα της χώρας προβλέπεται να είναι στα 166,3 δισεκατομμύρια κορώνες (18,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, σε σχέση με τα 148,6 δισεκατομμύρια κορώνες που προβλέπονταν τον Αύγουστο, δήλωσε η SSB.

Οι εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Equinor, έχουν ξεκινήσει πάλι πολλά έργα, αφού το νορβηγικό κοινοβούλιο τον Ιούνιο χορήγησε φορολογικά κίνητρα για την τόνωση των επενδύσεων και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας εν μέσω της πανδημίας COVID-19.