Αίτηση πτώχευσης από πετρελαϊκό κολοσσό της Σιγκαπούρης

Αίτηση πτώχευσης από πετρελαϊκό κολοσσό της Σιγκαπούρης
Τρίτη, 21/04/2020 - 15:27

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου της Σιγκαπούρης όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικαστικό έγγραφο. Πρόκειται για την εταιρεία Hin Leong Trading, η οποία φέρεται σύμφωνα με το Reuters να είχε αποκρύψει ζημίες αρκετών ετών, ύψους περίπου 800 εκατ. δολαρίων.

Με το έγγραφο η εταιρεία ζητεί να εξασφαλίσει εξάμηνη αναστολή πληρωμής αναφορικά με το χρέος ύψους 3,85 δισ. δολαρίων σε 23 τράπεζες.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Lim Oon Kuim, 77 ετών, φέρεται σύμφωνα με το έγγραφο ότι ήταν αυτός που έδωσε εντολή στο χρηματοοικονομικό τμήμα της πετρελαϊκής να αποκρύψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ζημιών από τις οικονομικές καταστάσεις της Hin Leong.

Ο μοναχογιός του Lim, Evan Lim Chee Meng, αναφέρει επίσης σε ξεχωριστό δικαστικό έγγραφο ότι ο πατέρας του πώλησε μέρος των αποθεμάτων πετρελαίου της εταιρείας και χρησιμοποίησε τα έσοδα ως κεφάλαιο κίνησης, παρότι τα εν λόγω αποθέματα ήταν δεσμευμένα ως εγγύηση για τα τραπεζικά δάνεια της Hin Leong.