Oasis Petroleum: Αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 11 του Κώδικα Πτώχευσης των ΗΠΑ

Oasis Petroleum: Αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 11 του Κώδικα Πτώχευσης των ΗΠΑ
Τετάρτη, 30/09/2020 - 14:57

Η Oasis Petroleum υπέβαλε αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 11 του Κώδικα Πτώχευσης των Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη, κάνοντάς της την ύστερη περίπτωση παραγωγού σχιστόλιθου πετρελαίου που επιδιώκει την δικαστική αναδιάρθρωση μετά από την μείωση των τιμών του πετρελαίου που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το lockdown που εφαρμόστηκε για τη μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας, τα μειωμένα ταξίδια και η μειωμένη ζήτηση καυσίμων οδήγησαν στον περιορισμό των γεωτρήσεων, αφήνοντας πολλούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου χωρίς έσοδα για την αποπληρωμή των τεράστιων χρεών που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

«Λόγω της ιστορικά χαμηλής παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας και των χαμηλών τιμών των εμπορευμάτων, αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο για την Oasis Petroleum να λάβει αποφασιστική δράση για να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να ξεπεράσει τις προκλήσεις που προέρχονται τόσο από την εταιρεία όσο και τη βιομηχανία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oasis Petroleum, Thomas Nusz.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι εργασίες εξερεύνησης και παραγωγής αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά καθ 'όλη τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Με πληροφορίες από: Reuters