Πρόσκληση του ΕΒΕΘ για συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του επιμελητηρίου

Πρόσκληση του ΕΒΕΘ για συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του επιμελητηρίου
Τετάρτη, 24/07/2019 - 18:43
Πρόσκληση του ΕΒΕΘ για συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του επιμελητηρίου

O Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Μασούτη και τα μέλη του επιμελητηρίου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του επιμελητηρίου για την πορεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ως ανεξάρτητου διαχειριστή, για τις κύριες υποχρεώσεις της που απορρέουν τόσο από το ρυθμιστικό, όσο και από το νομικό πλαίσιο που διέπουν τις δραστηριότητές της και για το στρατηγικό της σχεδιασμό. Επίσης, παρουσίασε το επενδυτικό πλάνο της Εταιρείας, όπου ενδιαφέρον προκάλεσε ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και η απόδοση των επενδύσεων. Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η επέκταση του δικτύου, πραγματοποιείται πάντα με τεχνικά αλλά και οικονομικά κριτήρια.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επέκταση του δικτύου διανομής σε νέες και υφιστάμενες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και έγινε ειδική αναφορά στην καινοτόμο τεχνολογία CNG, με τη χρήση της οποίας δίνεται η δυνατότητα τροφοδότησης απομακρυσμένων περιοχών - βιομηχανιών, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι παρευρισκόμενοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προοπτικές που ανοίγονται για τη βιομηχανία και την εμπορική χρήση και είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, τονίσθηκε ότι τα τιμολόγια διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχουν διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθώς μειώνεται το ενεργειακό τους κόστος. Παράλληλα, το φυσικό αέριο, ως καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, βοηθάει σημαντικά τις βιομηχανίες να ανταποκριθούν στρατηγικά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μπακούρας πρόσθεσε ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τροφοδοτούνται σήμερα 61 βιομηχανίες, περίπου 7.000 εμπορικοί καταναλωτές και παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για τη σύναψη νέων συμβολαίων σύνδεσης για επαγγελματική χρήση. Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη συμβολή που μπορεί να προσφέρει το φυσικό αέριο σε αγροτικές περιοχές με εφαρμογή στις συστηματικές καλλιέργειες - θερμοκήπια, στην ηλεκτροπαραγωγή και συμπαραγωγή. Τέλος συμπλήρωσε ότι, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επενδύει στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την άρτια εξυπηρέτηση τόσο των οικιακών όσο και των εμπορικών – βιομηχανικών καταναλωτών.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μασούτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εποικοδομητική συνάντηση και την άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, και όπως σημειώθηκε, πρόκειται για μια συνεργασία που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Β. Ελλάδος.