Παπαδόπουλος (ΔΕΠΑ Εμπορίας): Διπλάσιες οι εξαγωγές την τελευταία πενταετία

Παπαδόπουλος (ΔΕΠΑ Εμπορίας): Διπλάσιες οι εξαγωγές την τελευταία πενταετία
Deltio Typou
Πέμπτη, 11/04/2024 - 17:05

Στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 - 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας και Co Founder της EOS CAPITAL PARTNERS Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τη συμβολή του φυσικού αερίου καθώς θα είναι το καύσιμο γέφυρα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα συμπληρώνει τις πράσινες πηγές ενέργειας για να πετύχουμε τη μετάβαση.

Σαν εταιρεία η ΔΕΠΑ Εμπορίας συμμετέχει στις πολιτικές και άξονες ενεργειακής μετάβασης, σε επένδυση CGGT στην Αλεξανδρούπολη άνω των 800 MW καθώς και σε διεθνή έργα (IGB και FSRU).

Επιπλέον διπλασίασε τις εξαγωγές εντός πενταετίας και τη συμμετοχή σε διεθνή έργα (συνεργασία με ΤΕΡΝΑ στην Αλβανία) και αναπτύσσει το πράσινο χαρτοφυλάκιό μας.

Όσον αφορά το πράσινο υδρογόνο έχει προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού σταθμού.

Η ενεργειακή ασφάλεια και η δικαιοσύνη της πράσινης μετάβασης για τον καταναλωτή επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια του πάνελ «Towards a Just and Secure Energy Future for Europe» με συντονιστή το δημοσιογράφο, Θοδωρή Παναγούλη, στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 - 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.