Έως αύριο οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Έως αύριο οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ
Τρίτη, 02/04/2019 - 11:43

Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ορίσει την 3η Απριλίου ως την ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών απόκτησης του 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων.
Στο μεταξύ. υπενθυμίζεται ότι το Πανελλήνιο Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην πώληση του 50,1% των μετοχών της εισηγμένης.
Κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο» και «εθνικό έγκλημα» υποστηρίζοντας ότι η πώληση πρόκειται ουσιαστικά για την «απεμπόληση εθνικών συμφερόντων από έναν νευραλγικό τομέα όπως αυτόν της ενέργειας».
Χθες ∆ευτέρα 1 Απριλίου 2019 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ έγινε κοινή σύσκεψη με τα σωματεία του Ομίλου ΕΛΠΕ, την ΠΟΕ και το ΕΚΕ∆Α για το συντονισμό των περαιτέρω δράσεων μας.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου, 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως 16:00 σε όλο τον όμιλο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από την Βουλή των Ελλήνων στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με κατάθεση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα, αντιδρώντας στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πλήρη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Της Ευης Παπαδοσηφακη