Η Ευρώπη και οι νέες πηγές φυσικού αερίου εν όψει των απαιτήσεων του χειμώνα

Η Ευρώπη και οι νέες πηγές φυσικού αερίου εν όψει των απαιτήσεων του χειμώνα
Τετάρτη, 27/04/2022 - 18:59

Νέες πηγές φυσικού αερίου θα πρέπει να αναζητήσει από τώρα η Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις της αυτόν τον χειμώνα. Αυτό τόνισε στο BBC ο Samuel Ciszuk, από την εταιρεία συμβούλων ELS Analysis.

Υπογραμμίζει ότι υπάρχει πίεση σε όλες τις χώρες της ΕΕ, να αρχίσουν να αυξάνουν τις προμήθειες αποθήκευσης φυσικού αερίου ενόψει της προετοιμασίας για τους ψυχρότερους μήνες, όταν η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη, όπως μεταδίδει το BBC.

«Πηγαίνοντας στο καλοκαίρι, όλα έχουν να κάνουν με το απόθεμα. Έχουν δοθεί εντολές από πολλές κυβερνήσεις στις εταιρείες των χωρών τους να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να γεμίσουν τις αποθήκες τους», είπε. «Ακόμη και να αγοράζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό φυσικό αέριο».

Ο Ciszuk πρόσθεσε ότι ένα αναπάντητο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το ρωσικό αέριο που αρχικά προοριζόταν για την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

«Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Ρωσία θα προσφέρει μερικούς από αυτούς τους όγκους (φυσικού αερίου) σε αγοραστές εκτός της Πολωνίας».