Tesla: Ο πρώτος σταθμός superchargers στην Ελλάδα – Στο Golden Hall

Tesla: Ο πρώτος σταθμός superchargers στην Ελλάδα – Στο Golden Hall
Παρασκευή, 05/02/2021 - 15:42

Μετά την παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στους πελάτες της στην Ελλάδα η Tesla ανεβάζει ταχύτητα στην ανάπτυξή της στη χώρα μας ανοίγοντας τον πρώτο σταθμό ταχείας φόρτισης. Η αμερικανική εταιρεία του Έλον Μασκ σχεδιάζει να δημιουργήσει μέσα στο έτος ακόμη τρεις σταθμούς φόρτισης στην Ελλάδα.

Ο πρώτος σταθμός άνοιξε στο Golden Hall και θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες μοντέλων της εταιρείας που θέλουν να κάνουν ταξίδια μακρινών αποστάσεων από και προς την πρωτεύουσα. Οι 6 ταχυφορτιστές (superchargers) του μπορούν να επαναφορτίσουν τα μοντέλα Model S, Model X και Model 3 μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες. Το όχημα ειδοποιεί αυτομάτως μέσω της εφαρμογής της Tesla πότε έχει αρκετή ενέργεια ώστε να συνεχίσει το ταξίδι. Συνήθως δεν είναι αναγκαία η φόρτιση άνω του 80%.

tesla-o-protos-stathmos-superchargers-stin-ellada-sto-golden-hall0

Το επόμενο βήμα της εταιρείας θα είναι να εγκαινιάσει σταθμό με superchargers στην Πάτρα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το τρίτο τρίμηνο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει σταθμός στην Καρδίτσα και το τέταρτο τρίμηνο στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται και στον διαδραστικό χάρτη της εταιρείας.

Πηγή: moneyreview.gr