Ford: Υπερδιπλασιασμός των επενδύσεών της στην ηλεκτροκίνηση

Ford: Υπερδιπλασιασμός των επενδύσεών της στην ηλεκτροκίνηση
Παρασκευή, 05/02/2021 - 12:49

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε τον υπερδιπλασιασμό των επενδύσεών της σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Ford είχε δεσμευτεί στο παρελθόν να δαπανήσει 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ηλεκτροδότηση μιας σειράς των οχημάτων της έως το 2022.

«Τώρα σχεδιάζουμε να επενδύσουμε τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια δολάρια στην ηλεκτροκίνηση μέσα στα επόμενα χρόνια έως το 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, James D. Farley.

«Επιταχύνουμε τα σχέδιά μας, σπάμε τους περιορισμούς, αυξάνουμε την ισχύ της μπαταρίας, βελτιώνουμε το κόστος μας και εισάγουμε περισσότερες ηλεκτρικές μπαταρίες στο πρόγραμμα κύκλου μας», δήλωσαν επενδυτές την Πέμπτη.

Η πλειονότητα των επενδύσεων της Ford στην ηλεκτροκίνηση υποστηρίζει ένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων BEV σε πλατφόρμες τόσο από τη Ford όσο και από τους συνεργάτες.

«Σκοπεύουμε τώρα να επενδύσουμε τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόνομα οχήματα έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επενδύσαμε έως το 2020”, πρόσθεσε ο John Lawler, CFO της Ford.

Η συνεχής αύξηση των επενδύσεων της Ford στην ηλεκτροκίνηση στοχεύει για να φτάσει την ηγετική θέση της Tesla και να συμβαδίσει με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η GM και η Volkswagen.