Nissan: Τα νέα μοντέλα της σε βασικές αγορές μέχρι το 2030 θα είναι ηλεκτρικά

Nissan: Τα νέα μοντέλα της σε βασικές αγορές μέχρι το 2030 θα είναι ηλεκτρικά
Τετάρτη, 27/01/2021 - 14:50

Η Nissan Motor δήλωσε την Τετάρτη ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030 ΄λα τα οχήματα τα οποία θα προσφέρει σε βασικές αγορές θα είναι ηλεκτροκίνητα, ως μέρος των προσπαθειών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να καλύψει τις αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, δήλωσε ότι θα συνεχίσει με τις καινοτομίες μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών solid-state για ηλεκτρικά οχήματα (EV) και θα αναπτύξει περαιτέρω την υβριδική τεχνολογία e-POWER για να επιτύχει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικού άνθρακα και να επιταχύνουμε την παγκόσμια προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida.

Η απόφαση της Nissan σχετίζεται με το γεγονός ότι οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες μετακινούνται από τα οχήματα ντίζελ στα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, ενώ η Ιαπωνία στοχεύει να μηδενίσει τις πωλήσεις των νέων βενζινοκίνητων οχημάτων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, στρεφόμενη στην ηλεκτροκίνηση, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών οχημάτων και των οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία παρουσίασε το περασμένο έτος μια «πράσινη στρατηγική ανάπτυξης» που περιλαμβάνει τον στόχο της αντικατάστασης των νέων βενζινοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030 για να επιτευχθεί ο στόχος του 2050 για αποανθρακοποίηση.

Πηγή: Reuters